Beernem

05-12-09

Beverhoutsveldwandelpad is hertekend

Vanuit het provinciebestuur en Westtoer werd de vernieuwde Beverhoutsveldwandelroute door gedeputeerde Patrick Van Gheluwe voorgesteld. Op suggestie van de gemeente werd de wandelroute doorheen het Beverhoutsveld uitgebreid noordwaarts, waarbij de mooie Veldkapel is opgenomen. Ook in het zuiden werd nog een kilometer bijgevoegd, zodat nu ook een groen pareltje deel uitmaakt van de Vallei van de Zuidleie.

wandelSchepen Mie Debruyne heette iedereen welkom tijdens de voorstelling van de nieuwe wandelroute en schetste de geschiedenis over het Beverhoutsveld, waarbij een zekere Vrouwe van Beveren aan de aangrenzende bewoners, de aanborgers het ganse domein ten eeuwige dage schonk. “Om 3 mei 1382 vormde het Beverhoutsveld het toneel van een Vlaamse broederstrijd, die in de geschiedenisboeken geboekstaafd staat als de Slag om het Beverhoutsveld”, aldus de schepen, die even vluchtig de strijd aanhaalde tussen Brugge en Gent naar aanleiding van het graven van het kanaal Gent-Brugge.Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe wees er op dat de aanpassingen aan de oude wandelroute een heropening noodzakelijk maakt. “De oorspronkelijke wandelroute van tien kilometer liep immers niet ver genoeg noordwaarts om ook de historische kern van het Beverhoutsveld te ontsluiten. Een kleine vier kilometer wandelroute is er aan toegevoegd. Hierdoor is niet alleen de mooie Veldkapel opgenomen, maar is ook de aansluiting gerealiseerd met drie andere provinciale wandelroutes in het Brugse Ommeland. Tevens kan men inpikken op de Meersenwandelroute of op de Ryckevelde wandelroute. Op deze manier ontstaat een soort mini-netwerkje van wandelroutes, want ook de Oedelembergwandelroute sluit hier op aan”, aldus Van Gheluwe.

Brochure

Een schitterende brochure werd gedrukt waarin de wandelaar alle nodige informatie terugvindt over deze mooie streek. Naast de routebeschrijving wordt de historiek van het Beverhoutsveld meegegeven. De slag om het Beverhoutsveld wordt er uit de doeken gedaan en ook de geschiedenis van de Veldkapel krijgt aandacht. Een mooie stafkaart geeft de wandelaar de mogelijkheid de volledige wandelroute af te lopen, of deze in te korten. Onderweg kan men genieten van de prachtige uitzichten of de picknickzak openen en iets achter de kiezen steken. De totale lengte van de wandeltocht bedraagt een vijftien kilometer.
Info: De brochure kan verkregen worden in de Dienst toerisme Beernem in 't Schepenhuys.

Foto: Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe, burgemeester Johan De Rycke en schepen Mie Debruyne openden de vernieuwde Beverhoutsveldwandelroute

16:25 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.