Beernem

01-12-09

Zomerkampioenen gehuldigd op gemeentehuis

Twee keer per jaar worden de kampioenen op het gemeentehuis ontvangen, waarna ze een gemeentelijke medaille ontvangen. Deze groep sporters heeft ervoor gezorgd dat er heel wat Belgische en provinciale titels werden verzameld. Schepen Jos Sypré was dan ook in zijn nopjes met de nieuwe oogst.

zomerkampioenenIn zijn welkomstwoordje verwees de sportschepen even op een ludieke manier naar de where-abouts of verblijfgegevens van de atleten. Hiermee zette Jos Sypré even de taken van een sportclubsecretaris in de belangstelling. “Het is namelijk zo dat de secretarissen van sportclubs tegenwoordig heel wat administratieve taken, reglementen en documenten op zich zien afkomen. Het bijhouden van de ledenadministratie, zelfs het invullen van de papieren in verband met de sportsubsidies vragen heel wat werk. Ons sportbeleid is er op gericht om kwalitatief werk te leveren”, aldus Sypré.

Kampioenen

Het grootse aantal medailles werd zoals gewoonlijk behaald in de categorie atletiek. Zelfs Lucien D’haeninck, voorzitter van de Sportraad en Atletiekclub Beverhout, werd provinciaal kampioen bij de halve marathon en ontving hiervoor een bronzen medaille. “Naast de atletiek hebben we zelfs een Belgisch kampioen discodansen, namelijk Melissa Teirlinck. In de categorie Hip-hop werd Sofie Dendooven Belgisch kampioen. In de motocross kroonde Karel Van haecke zich tot Provinciaal kampioen. Siebe Timmerman kreeg de bronzen medaille voor ritmische gymnastiek. Een zilveren medaille als Belgisch kampioen in het skeeleren ging naar Juhani Stevens. Ook bij het zwemmen huldigen we vandaag twee Belgische kampioenen, namelijk Sara en Ruben Bouchier. Een tweede groep provinciale kampioenen noteren we dit jaar in de ruitersport”, aldus Jos Sypré, die meegaf dat ze zich lieten verontschuldigen wegens wedstrijdverplichtingen.

21:31 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.