Beernem

27-11-09

Graag even verwijlen in een B&B in de Cevennes?

André en Nicole Verlinde, de vroegere uitbaters van café De Zevende Hemel, kwamen uit de Franse Cevennes even overgewaaid naar Beernem. Het koppel baat thans de Bed & Breakfast, L’Ange Gardien uit op de kalkstenen hoogvlakte Causse Méjean in Frankrijk. In een rustgevende omgeving hebben ze twee authentieke gewelfde kamers ter beschikking.

bbIn de Cevennes houden André en Nicole Verlinde een chambres & tables d’hôtes naar Belgische normen.”Nadat we onze café verkochten wegens gezondheidsredenen voor Nicole, zochten we een nieuwe rustiger uitdaging”, vertelt André Verlinde. “We vonden L’Ange Gardien en bouwden de locatie uit tot een ontmoetingsplaats voor wandelaars en natuurliefhebbers, sporters en mensen die van een uitdaging houden, maar ook voor de ware levensgenieters. Onze wandel en fietsroutes lopen doorheen een natuurpark, waar men zich aan zekere regels moet houden. We hebben tal van mogelijkheden. In onze tuin kan men proeven van een heerlijk Belgisch biertje, een lekkere Franse streekwijn, een vers geperst fruitsapje of misschien wel een heerlijk glaasje regionaal spuitwater uit de bronnen van de Quézac”, legt André uit.

Kamers

Deze Bed&Breakfast beschikt over twee kamers. “We hebben het bewust kleinschalig gehouden, zodat we geen stress meer hoeven te hebben”, legt Nicole uit. “Onze rode kamer beschikt over een rustiek interieur met linnenkast en een dubbelbed. Hier kunnen we een derde persoon bijleggen. Onze blauwe kamer is ook voorzien van een linnenkast en commode en bevat twee enkele bedden, die gemakkelijk kunnen samen gezet worden. Beide kamers geven uit op de benedentuin waar er tuinmeubilair voorzien is om te genieten van de zon. Op het boventerras kunnen de gasten het ontbijt nemen of van de zon profiteren. ’s Avonds bieden wij in tables d’hôtes een aperitiefje met een hapje, een soepje of voorgerecht, een hoofdschotel en een dessert. Alles wordt in huis bereid en voor de ingrediënten maken wij veel gebruik van wat er in de omgeving wordt geteeld en gefabriceerd”, legt Nicole uit. Na de maaltijd kan men nog napraten in het salon of genieten van een boek of luisteren naar een cd met iets lekkers uit de bierkelder.
Info: L’Ange Gardien tel: 0033466315069. Website : www.langegardien48.com.

Foto:Nicole en André hopen heel wat toeristen uit Beernem te mogen verwelkomen.

11:07 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.