Beernem

27-11-09

Beereltrofee voor 11de keer uitgereikt

Elk jaar wordt een Beereltrofee, sporttrofee voor Oostkamp en Beernem, uitgereikt aan de loper of loopster, die er zeven deelnames aan crossen heeft opzitten. Crossen in Hertsberge, Oedelem, Brugge, Ruddervoorde, Moerbrugge, Oostkamp en Beernem staan op het programma. Nancy De Baene en Wim De Bois wonnen de trofeeën bij respectievelijk de dames en de heren.

beerelDe uitreiking gebeurde in het Sport- en Cultuurcentrum De Valkaart in Oostkamp, vermits er renovatiewerken aan de gang zijn in het Oostkampse gemeentehuis. Sportschepen Dirk Dezutter stelt dat het voor de elfde keer is dat deze trofee wordt uitgereikt. “Om in aanmerking te komen moest men aan minimum drie wedstrijden deelnemen. Drie wedstrijden levert brons op, voor vier krijgt men zilver en vanaf vijf is er een goud voorzien. Voor de opmaak van de uitslag stond, zoals elk jaar trouwens, Roland Vanderschaeghe paraat. Dit jaar kon hij rekenen op Didier Timmerman, die een blog in elkaar knutselde waarom tijdens het jaar de tussenstand kan geraadpleegd worden”, legt Dirk Dezutter uit.

Burgemeesters

Dit jaar gaat de trofee bij de dames naar Nancy De Baene uit Sint-Joris en bij de mannen naar Wim De Bois uit Beernem. “Voor beiden krijgen we de bevestiging van hun overwinning van vorig jaar”, aldus de schepen.De wedstrijden van de Beereltrofee kunnen zowel recreatief als competitief worden gelopen. “Telkens opnieuw zien we het aantal lopers stijgen. Ook de Oostkampse burgemeester Luc Vanparijs heeft dit jaar vijf deelnames op zijn actief. Wellicht wordt dit een uitdaging voor de Beernemse burgemeester Johan De Rycke om volgend jaar mee te doen aan deze wedstrijden”, probeert Dirk Dezutter de Beernemse burgemeester over de streep te trekken.
Info: http://beerel.blogspot.com

Foto:De winnaars Nandy De Baene en Wim De Bois worden omringd door burgemeester Luc Vanparijs, schepenen Dirk Dezutter, Jos Sypré en de organisatoren uit de Sportraden en atletiekverenigingen.

11:04 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.