Beernem

21-11-09

Fotokader Oedelemse gesneuvelden is hersteld

Raadslid Wilfried Lauwers (CD&V) maakte in één van de vorige gemeenteraden terecht een opmerking over het fotokader met Oedelemse oorlogsslachtoffers, dat in de vroegere raadszaal van ’t Schepenhuys aan de muur hing. De namen van de oorlogsslachtoffers konden slechts met veel moeite ontcijferd worden. Thans is de ganse fotokader hersteld en kan ze opnieuw worden opgehangen.

kaderHet fotokader met de gesneuvelden van De Eerste Wereldoorlog hangt al jaren in ’t Schepenhuys. Raadlid Wilfried Lauwers, altijd heel alert voor alles wat betrekking heeft met oudstrijders en andere zaken die de inwoners van Groot-Beernem aanbelangen, wees tijdens de gemeenteraad op de toestand waarin het fotokader zich bevond. “Het getuigt van weinig respect voor de gesneuvelden en ook voor hun nabestaanden als we het fotokader nog langer in deze toestand tolereren. De namen van de gesneuvelden zijn nauwelijks leesbaar”, gaf Wilfried Lauwers mee. Hierop pikte schepen Patricia Waerniers in, dat er werk zou van gemaakt worden.

Voor de recentste gemeenteraad kreeg Wilfried Lauwers loon naar werken, want schepen Mie Debruyne, plaatsvervangster van de zojuist bevallen Patricia Waernies, kon trots het herstelde kader tonen aan de pers. “De namen van de gesneuvelde soldaten werden mooi bijgewerkt, zodat alles opnieuw leesbaar is. Met deze herstelling hebben we ervoor gezorgd dat we hen zeker niet willen vergeten. Zij gaven immers hun leven voor onze vrijheid”, aldus de schepen.Raadslid Wilfried Lauwers kon alleen maar trots zijn op de herstelling van dit fotokader.

21:03 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat, Wilfried! Best dat u daarvoor zorgt. Anders was het alweer een "Bridge too far".

Gepost door: Françoise Vangaever | 22-11-09

Goede middag
ben op zoek naar de namen van de oorlogsslachtoffers van 40-45 en 14-18 van oedelemn en beernem zou U mij mischien kunbnen helpen aub
alvast bedankt voor de moeite
vriendelijke groeten
Rob Verwilt
Steenweg op Zevendonk 155
2300 Turnhout

Gepost door: robert | 05-09-11

Beste,

Ik heb alle namen van de Beernemse soldaten van 14-18 die gesneuveld zijn, en waar ze begraven liggen,

Groetjes Roland.

Gepost door: Strobbe Roland | 25-09-12

De commentaren zijn gesloten.