Beernem

14-11-09

Ter Bunen bouwt tuinklasje uit via Mos-project

Onlangs wapperde de Mos-vlag aan de schoolpoort van school Ter Bunen te Oostveld. Een nieuwe tuinklas werd er plechtig geopend. Heel wat ouders, grootouders, buren en sympathisanten van onze school woonden deze opening bij. De kleutertjes openden de namiddag met hun eigen gemaakt liedje over Cesar de kikker.

mosDirecteur Jan Hooft is in zijn nopjes met dit initiatief. “Het tuinklasje is ondertussen al uitgegroeid tot hun vast clubhuis. Iedere donderdag organiseren ze een aantal activiteiten in de tuinklas in het kader van natuur en milieu. Tijdens de opening werden alle aanwezigen getrakteerd op een mooi stukje poëzie over de herfst, gebracht door de kinderen van het lager. Daarna brachten onze kleuters een mooi stukje poëzie en muziek over het kleine kikkertje dat niet gewassen wou worden. Na deze sfeervolle opwarming konden alle aanwezigen genieten van de diverse workshops door de kinderen georganiseerd”, legt Jan Hooft uit.

Ouderraad

Voor de bouw van het tuinhuisje, kon de school rekenen op de Ouderraad. “De ouderraad schonk ons een mooie cheque van €1.250 als steun bij dit natuurproject. Onze ouders van de ouderraad waren er ook van bij de aanvang bij om ons hele project te helpen uitbouwen. Dankzij de helpende handen van enkele papa’s werd het tuinklasje in korte tijd gerealiseerd. Daarnaast kon de school ook rekenen op een mooie steun van Cera. Mede dankzij de steun van Cera aan dergelijke duurzame schoolprojecten werd de droom van ons tuinklasje werkelijkheid”, aldus een gelukkige Jan Hooft, die meegeeft dat de tuinklas voor allerlei activiteiten kan gebruikt worden. “De kinderen kunnen er met zoekkaarten allerhande insecten, spinnen, planten en bomen leren kennen. De kleuters vinden er een heel gezellig onderkomen voor hun natuurdag op donderdag. Wie wil kan er rustig een boek lezen of gewoon gezellig wat praten. Op de speelplaats staan ook vijf grote zitbanken die de kinderen kunnen plaatsen waar ze zelf willen. Ze kunnen in de tuinen genieten van het groen of gewoon op de speelplaats zitten. We willen onze kinderen leren bewust om te gaan met water”, legt directeur Jan Hooft uit.

10:47 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.