Beernem

30-10-09

Meubelen De Graeve in Oedelem ondergaat facelift

Meubelen De Graeve in de Bruggestraat in Oedelem steekt in een nieuw kleedje. De gevels van beide winkels werden volledig opgefrist. Met de renovatie willen de zaakvoerders de klant nog meer uitnodigen om binnen te komen en te proeven van de mooie en uitgebreide meubelencollectie. Deze renovatie vormt ook de aanleiding van een actie gedurende de maand november waarbij tot 30 procent kortingen worden gegeven.

meubelenHet meubelenfamiliebedrijf De Graeve werd opgericht in 1946. “Mijn grootvader Camiel was timmerman”, opent Hubert De Graeve, huidige zaakvoerder, het gesprek. “Er waren vier broers en na de oprichting van een fabriek, die jammer genoeg in 1980 volledig is afgebrand, werd alles gefocust op de uitbreiding van onze twee winkels. Daarna was ik de enige die in de zaak ben gestapt. In de jaren zeventig werkten we met zo’n 180 personeelsleden. In totaal beheren we 8.000 vierkante meter in het meubelen middengamma. Onze meubelen voeren we thans in uit landen als China en Italië. Met onze meubelen mikken we op een middenklasse, mensen die nog iets kunnen of willen spenderen aan meubelen. We proberen ons programma lichtjes op te bouwen. We willen kwaliteit brengen. Daar mikken we vooral op. Met die renovatie willen we de drempel verlagen. Een mooie collectie achter een mooie gevel. Het oog wil ook wat”, legt Hubert De Graeve uit.

Kortingen

In de maand november worden er kortingen gegeven. “Inderdaad”, beaamt algemeen directeur Rik Van de Walle. “Bepaalde collecties worden in een kortingenactie gestoken. Ook toonzaalmodellen gaan aan een gereduceerde prijs de deur uit. De klanten worden aangeschreven en via de regionale televisie proberen we nog wat reclame te maken”, aldus Van de Walle, die nog meegeeft dat de meubelbranche niet getroffen werd door de economische crisis. “Er zijn wel symptomen op industrieel vlak die aanwijzingen geven, maar voorlopig mogen we niet klagen. We hebben ook te maken met een betere klantenbestand. We zijn wel niet de grootste zaak uit de streek, maar proberen wel tot de beste te behoren. Hoe kunnen we dat doen? Door systematisch de collecties te kiezen en aankopen, die staan voor kwaliteit en dit aanbieden aan zeer voordelige prijzen. We hebben ook samenwerkingsverbanden met diverse winkels in Vlaanderen en we krijgen ook betere voorwaarden bij fabrikanten. De mensen die in de verkoop staan, zijn professioneel opgeleid om de klanten advies te geven, zowel naar meubelen toe, maar ook naar de totale inrichting van een huis toe”, legt Rik Van de Walle uit.

Gevel

“Het resultaat van de verkoop hangt van veel factoren af. Je hebt het product enerzijds en anderzijds de prijs. Daarnaast heb je het personeel, maar vooral de presentatie is belangrijk en dat is de reden waarom we tot een renovatie van de gevel zijn overgegaan. Het geeft een uitstraling en karakter, die representatief is voor hetgeen binnen staat. De gevel was aan opfrissing toe en we hebben voor een modern rood gekozen, dat ook al in ons logo en de publiciteit aanwezig was. Ons bedrijf is vooral gespecialiseerd in het slaapcomfort. Eén winkel is daar volledig op gebaseerd en we mogen wel stellen dat we op dat gebied de grootste zijn in de regio”, aldus Rik Van de Walle, die nog even meegeeft dat men verder wil maximaliseren in de ruimte die het bedrijf nu beheert.

Foto :Rik Van de Walle en Hubert De Graeve streven ernaar om kwaliteit in hun assortiment meubelen te behouden.

15:42 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Onlangs kwam hier een reactie op dit artikel van een anonieme surfer. Vermits we geen postbus willen spelen in verband met commerciële aangelegenheden hebben we deze reactie verwijderd.

Gepost door: Reginald | 31-10-09

Vermits we geen postbus willen spelen in verband met commerciële aangelegenheden

Meubelen De Graeve in Oedelem ondergaat facelift:
is dit geen commerciële aangelegenheid?

Gepost door: Een eindje verder | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.