Beernem

17-10-09

Succesvolle 2de Kermisquiz door FC Oelem georganiseerd

Voor de 2de Kermisquiz, georganiseerd door de voetbalclub FC Oelem, schreven zich maar liefst 43 ploegen in. Er waren niet alleen moedige lokale quizliefhebbers maar ook enkele ervaren quizspecialisten aanwezig. Zo tekenden enkele gezichten uit Blokken, de Canvascrack, Het verstand van Vlaanderen…present.

quiz3 Naast een algemeen klassement streden de plaatselijke ploegen ook in een afzonderlijke Oelems quizkampioenschap. Het werd een leuke algemene quiz waarin iedereen zijn gading kon vinden. “Na de pauze werd de moeilijkheidsgraad hoger met o.a. een zware breinbrekers-ronde en enkele ploegen moesten dan ook de rol lossen”, schetst Geert Tanghe het verloop. “Ondanks het zware denkwerk heerste er toch een leuke sfeer in de sportzaal van de gemeenteschool en dat is toch wel belangrijk”.

In het algemeen klassement werd het een spannende strijd tussen 6 ervaren quizploegen. Uiteindelijk wonnen de titelverdedigers Origami 1212 met een fantastische score van 174 punten op 200 met 7 punten voorsprong op Clio (167 p.). Freddy het kalfje vervolledigde het podium met één puntje minder (166 p.). Hèt (165 p.), Alzheimer (164 p.) en 4hand (163 p.) bevolkten de plaatsen vier tot zes met telkens slechts één puntje verschil. Ook de rest van de top twintig bestond uit sterke quizploegen. Enkele streekploegen eindigden op mooie ereplaatsen. We pikken er enkele uit: Topspin (12de plaats), Jempy Boys (14de plaats), Wieder (16de), Excelsior (18de), Kings of pool joene (19de) en Petanque Oedelem (20ste).

Ploeg

Ook dit jaar speelden de ploegen met minstens 2 Oedelemse deelnemers hun eigen strijd. Ook hier won Wieder (130 p.), bestaande uit Peter Gregorius, Trui Jacxsens, Jan De Baecke en Carine Geirnaert, voor de tweede opeenvolgende keer. Dit jaar weliswaar met een kleine voorsprong op Petanque Oedelem (Nico Stevens, Mario Van Poucke, Lieve Maertens en Dirk Van Hullebusch) (124 p.). Met een sterke prestatie eindigde de charmante ploeg Nibi and the ladies (Delphine Goens, Frieke Sypré, Liesbeth Craeynest en Kobe Beuselinck) op de derde plaats (107 p.).

“Het bestuur van FC Oelem dankt alle deelnemers en medewerkers voor het welslagen van opnieuw een fantastische quizavond. Volgend jaar opnieuw afspraak voor een leuke quiz waarbij zowel gelegenheidsploegen als ervaren quizteams zich kunnen amuseren”, aldus Geert Tanghe.

Foto : Wieder (130 p.), bestaande uit Peter Gregorius, Trui Jacxsens, Jan De Baecke en Carine Geirnaert, won voor de tweede opeenvolgende keer.

20:34 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.