Beernem

15-10-09

Excelsior blijft op koers na 2-1 zege

Kampioen Excelsior Beernem kreeg promovendus Oud Gemeentehuis op bezoek. De gastheren liepen eerder gemakkelijk uit, maar slikten bij de eerste counter een tegendoelpunt. Ondanks het lokaal veldoverwicht bleef het wachten tot kort na de rust, toen de talentvolle spits Matthias Schoonbaert met een juweeltje een optie op de zege nam. De gasten probeerden nog wel de bordjes gelijk te hangen, maar Excelsior controleerde het gebeuren.

excBeernem startte vrij gretig aan de partij. Het balletje ging vlot rond en de gasten trokken zich terug in eigen stelling wellicht meer uit respect voor de kampioenen, dan voor hun technische frivoliteiten. Alles speelde zich af voor het gastdoel van Steven Wallaert. Schoonbaert was tijdens het aanvangskwartier de speler die het meest in de kijker liep, met een kopbal, die nipt naast zoefde en een kanjer, die voorlangs in het decor verdween. Na een kwartier vond Jos Teirlinck op hoekschop de vrijstaande Schoonbaert, die met een halve omhaal de openingstreffer binnen knalde : 1-0. De Rode Duivels leken wakker geschoten en nog geen drie minuten verder resulteerde een knappe actie tussen Yves Van Middelem en Jan Bart Cappelier in de gelijkmaker, toen de inlopende Guy Royau werd bereikt : 1-1. Excelsior dreef de snelheid op en creëerde kansjes via Schoonbaert, Bart D’haeninck en Jonas Prinsen, maar gastportier Wallaert etaleerde zijn talenten en neutraliseerde het gevaar. Op slag van rust ontsnapte Excelsior aan een zekere achterstand, toen thuisportier Kevin Zutterman met een ultieme reflex Cappelier van een gasttreffer hield.

Controle

Kort na de rust ontplooide Excelsior een waar offensief, waarbij Schoonbaert op Wallaert knalde. Ook Jos Teirlinck had de 2-1 aan de voet, maar weer redde Wallaert. Een tweede lokale treffer kon niet uitblijven en toen Bart D’haeninck met een inworp Schoonbaert afzonderde, pegelde de lokale spits het ronde ding onhoudbaar in de verste kruising : 2-1. Even was er nog een laatste stuiptrekking van Stijn Demuynck, die door een onvermoeibare Dimitri Fiems werd gelanceerd, maar nadien bleef Excelsior het gebeuren controleren. Kansen waren er nog voor Bart D’haeninck en Kristof Vervaecke, maar aan de cijfers werd er niet meer getornd.

E. Beernem: Zutterman, De Vliegher, D’haeninck, Teirlinck, Denys, Prinsen, Vervaecke, Schoonbaert, Hurtecant, De Vuyssere, Vermeire, Obreno, Vromant, Van De Walle, Demuynck.
RD Oud Gemeentehuis: Wallaert, Fiems, Galle, Cappelier, Lisabeth, Demuynck, Maene, Van Middelem, Maene, Rogiers, Royau, Strubbe, Degraeve, Verplancke, Van Gheluwe.
Foto :Met deze nipte zege behoudt Excelsior het maximum van de punten.

16:27 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.