Beernem

14-10-09

Eerste mini-cd voor Guilty As Charged

Onlangs stelde de Beernemse metalband Guilty As Charged hun eerste mini-cd voor in O.C. De Kleine Beer. Iets meer dan 300 fans/toeschouwers waren getuige van een fantastisch concert van de jonge band bestaande uit frontman Jan De Vuyssere (zang, gitaar), Hannes De Caluwe (basgitaar), Thomas Verleye (gitaar) en Matthew Vandenberghe (drums). Het publiek werd opgewarmd door Powerstroke (metal uit Eeklo), Surrealistic (psychedelische rock uit Brugge) en Avoid (metal uit Oostende).

cdJan is al een hele tijd bezig met het vormen van zijn band. Enkele jaren geleden begon hij met Niek Godfroid (drums) als een 2-manscombo, maar al gauw vervoegden Hannes De Caluwe en Dempsey Derous (gitaar) de band. Ze speelden eigen materiaal afgewisseld met covers van bekende metalbands. Omdat de groep zich verder wou ontwikkelen nam Matthew de drums van Niek over. Toen Dempsey er ook de brui aan gaf, werd hij vervangen door Thomas Verleye, een supergitarist met reeds één en ander op zijn palmares. Guilty As Charged was geboren. Het viertal begon nieuwe nummers te schrijven en deed mee aan de rockrally van Tribute Rock 2008 met als inzet een plaats in het voorprogramma van Action In DC. Ze wonnen de rockrally en de trein was vertrokken. Er volgde een jaar met optredens en begin deze zomer trok de band voor de eerste maal de studio in met als eindresultaat mini-cd ‘Boxed In’.

De invloed van Metallica is niet weg te denken, maar toch heeft deze band iets unieks en de muziek staat als een huis. De cd bestaat uit 5 nummers (25 minuten muziek), waarvan 2 te beluisteren op hun ‘myspace’-pagina.‘Boxed In’ is opgenomen in Shumcot Studio te Aartrijke en geproduceerd op 500 exemplaren. Het is de bedoeling het plaatje zoveel mogelijk te verspreiden (tijdschriften, radio, festivals, rockrally’s) om zo misschien opgemerkt te worden.

Guilty As Charged ‘Boxed In’ kost 7 euro en is te verkrijgen via de bandleden of guiltyascharged@live.be. Info: www.myspace.com/guiltyaschargedmetal

14:43 Gepost door Reginald in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.