Beernem

12-10-09

Provincie investeert in herstel ruiterpad

De Provincie werkt verder aan de verbetering van het ruiterpad in het provinciedomein Bulskampveld. De derde fase van de heraanleg is beëindigd. Er werd een strook van 430 m aangepakt door aannemer NV Adiel Maes. De werken kostten 28.600 euro.

image001In 2008 en 2009 kwamen er geregeld klachten over het ruiterpad in het provinciedomein in Beernem. Het pad zou er modderig bijliggen op bepaalde plaatsen. De Provincie nam toen reeds hiervoor maatregelen en stelde een herstelplan op.

Voor de derde fase werd een overeenkomst afgesloten met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) omdat een deel van het traject eigendom van ANB is. De partijen kwamen overeen dat een strook van een 200 à 250 meter lengte, waar het pad te vochtig was, prioritair heraangelegd zou worden. Eerst werd aarde weggehaald, daarna werd er een doek geplaatst, vervolgens steenslag erop en tenslotte een deklaag van zand. Deze werkwijze garandeert een degelijke waterdoorlaatbaarheid en een duurzame oplossing voor een langere tijd. De vroegere herstelwerken toonden reeds aan dat op deze manier het pad voor meerdere jaren in goede staat blijft.

Vorig jaar werd een eerste strook van 250 meter hersteld nabij de Heirweg. De kostprijs van de werken was 18.000 euro.In de eerste helft van 2009 werd een strook met een lengte van 800 meter aangepakt nabij de hoeve Loca Labora (ingang kant van de weg tussen Oostkamp en Hertsberge). De werken kostten 36.733 euro. De Provincie en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) willen op deze manier de ruitersport steunen en tevens in hun domeinen een gevarieerd aanbod bieden voor de recreanten in het bos.

15:42 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.