Beernem

11-10-09

Unizo Beernem - St-Joris houdt een startvergadering

Vorige week hield Unizo Beernem-Sint-Joris een startvergadering in een feestelijke tent die opgesteld stond in het industriepark. Naast het nationale en regionale niveau zijn het vooral de lokale UNIZO besturen die in een specifieke gemeente of op lokaal niveau de belangen van de ondernemer behartigen. UNIZO Beernem - Sint-Joris is er één van deze lokale UNIZO besturen. "In samenspraak met het lokale bestuur van UNIZO Oedelem zetten wij ons in om de belangen van onze leden-ondernemers in de gemeente Beernem te verdedigen en dit in een zo breed mogelijk perspectief", aldus bestuurslid Danny Stevens.

unizo UNIZO Beernem - Sint-Joris staat dicht bij de echte vragen en noden van de ondernemers binnen onze gemeente en kan mede door de deskundigheid van UNIZO–Nationaal zorgen voor een slagkrachtige organisatie die het belang van de ondernemers behartigt.

"Zo werd in de voorbije jaren een goede relatie opgebouwd met zowel de lokale gemeentelijke overheden, de politie als met andere verenigingen. Bestuursleden van UNIZO Beernem - Sint-Joris zijn vertegenwoordigd in een reeks gemeentelijke commissies waaronder de GECORO, de Milieu-Adviesraad, de Cultuurraad en het Overlegplatform Lokale Economie. Ook de raad van bestuur van het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) bevat een vertegenwoordiger van UNIZO Beernem - Sint-Joris", vertelt garagehouder Stevens.

Daarnaast wordt UNIZO Beernem - Sint-Joris geraadpleegd voor adviesverlening en overleg met de gemeentelijke overheid in het kader van bijvoorbeeld nieuwe regelgeving, van lokale initiatieven allerhande, naar aanleiding van wijzigingen in het beleid omtrent parkeren, mobiliteit, en dergelijke meer.

"Ook commerciële acties komen aan bod. UNIZO Beernem - Sint-Joris ondersteunt uiteraard de handelsactiviteiten van de lokale handelaars. Dit doen we onder andere door de organisatie van de actie "Met Belgerinkel naar de Winkel", de "Dag van de Klant" en de "Beernemse Streekproducten".Tenslotte zijn er ook de ontspannende acties om ondernemer toe te laten te netwerken, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit zijn onder andere de jaarlijke Startavond, de Nieuwjaarsreceptie, uitstapjes en bedrijfsbezoeken", somt Stevens op.

Foto : het bestuur : Karel Baeke, voorzitter,Peter Brysse, bestuurder,Steve Cooleman, bestuurder,Rik Demeulenaere, bestuurder,Joost De Muyt, bestuurder,Geertje Lanckriet, penningmeester,Willy Moeyaert, bestuurder,Rita Scherrens, bestuurder,Danny Stevens, bestuurder,Carlos Van Kerrebrouck, bestuurder,Roland Van Vynckt, bestuurder

20:27 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.