Beernem

09-10-09

Biomedicus Elly De Vlieghere ontvangt onderzoekstoelage

Elly De Vlieghere, afkomstig uit Oostkamp, maar bij haar vriend inwonend in de Zeldonkstraat 4 in Oedelem, kreeg als jongste een beurs voor haar innoverend doctoraatsonderzoek aan de Gentse Universiteit. De Vlaamse Liga tegen Kanker heeft dit jaar zo'n 1,6 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoekstoelagen

beursDe 23-jarige Elly De Vlieghere, dochter van het landbouwersechtpaar Daniel De Vlieghere en Lut Ingelbrecht uit Oostkamp, volbracht haar humaniora aan de Land- en Tuinbouwschool van Oedelem en studeerde nadien biomedische wetenschappen aan de Gentse Universiteit. Met haar masterdiploma op zak, besloot ze toch nog verder te studeren. "Voor mijn doctoraat wil ik me toeleggen op onderzoek naar de preventie van de uitzaaiing van vrije kankercellen in de buikholte", aldus Elly, die nog twee zussen (Marieke en Evy) en twee broers (Pieter en Anton) heeft.

Voor haar doctoraat moet de biomedicus tests verrichten en evalueren in het labo voor experimenteel kankeronderzoek van professor Bracke aan de Gentse Universiteit. "Een van de redenen waarom ik koos voor dit kankeronderzoek, is het overlijden van mijn mama aan kanker, zo'n elf jaar geleden. Het labo van professor Bracke heeft al heel wat ervaring rond uitzaaiingen bij kanker. Mijn onderzoek richt zich vooral op het proberen om vrije kankercellen op te vangen, vooraleer die uitzaaien naar de buikholte. Hierdoor kunnen wij de sterftecijfers bij kankerpatiënten verminderen, want meestal is de oorspronkelijke maag- of darmkanker niet fataal. De patiënt sterft meestal door de uitzaaiingen", vertelt Elly De Vlieghere.

19:36 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.