Beernem

06-10-09

Juhani Stevens is Belgisch Kampioen Skeeleren

Beernemnaar Juhani Stevens is tijdens de internationale tweedaagse in Zemst, gekroond tot Belgisch Kampioen skeeleren bij de liefhebbers. Hij veroverde er de gouden medaille, terwijl teamgenoten Frank Vandesteene en Frederik Blanckaert beslag legden op een respectievelijk tweede en derde plaats. Hiermee bevolkten de renners van het Brugs InlineTeam het podium.

skeelerJuhani Stevens is aan zijn eerste jaar competitie skeeleren toe. Vijf jaar geleden startte hij met deze sport, maar nu hij deelneemt aan wedstrijden, komt er heel wat training bij te pas. “Inderdaad”, beaamt Juhani Stevens, zoon van garagehouder Danny Stevens in Beernem. “Ik train drie keer per week. Op dinsdag trekken we naar het Olympiastadium in Sint-Andries, waar we op een afgebakend parcours onze trainingen krijgen. Op woensdag gaan we al eens de weg op of trekken we baantjes in de Beurshalle, terwijl we op donderdag te vinden zijn in het Bloso-stadium. Het Inline Team is ontstaan uit de vroegere rolschaatsclub Sint-Andries. Onze skeelerers nemen deel aan verschillende wedstrijden. Iedereen kan zich bij onze club aansluiten, want er zijn lessen voor beginners en trainingsstonden voor gevorderde rijders”, vertelt Juhani Stevens.

Kampioen

In Zemst droomde het bestuur van Inline Team van een Brugs podium. “Na het verrijden van drie manches, bekwam onze club al een mooi resultaat als tussenstand”, vervolgt de kersverse kampioen Juhani Stevens. “Nadat er nog twee afstanden dienden geskeelerd te worden, kon ik beslag leggen op de gouden medaille. Zilver was er voor mijn teamgenoot Frank Vandesteene, terwijl Frederik Blanckaert de bronzen medaille op zak stak, zodat ons succes kompleet was. Het komt er nu op aan mijn Belgische titel te verdedigen. Stilaan lonken we naar het skeeleren op Europees vlak. De marathon spreekt me ook wel aan. Mijn droom is om ooit eens Europees kampioen te kunnen worden”, aldus Juhani Stevens, die ook niet afkerig staat voor wielerwedstrijden en vorig jaar nog deelnam aan de Kallemoeiekoersen in Beernem. “Bij skeeleren gebruik je dezelfde spieren als bij het fietsen, vandaar dat ik me ook eens waag aan wielerwedstrijden”, lacht Juhani Stevens.

Foto : Het Brugs podium met Frank Vandesteene, Juhani Stevens en Frederik Blanckaert.

16:22 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.