Beernem

02-10-09

FC Oelem slaat op karakter terug

Het zag er aanvankelijk naar uit dat de match tussen FC Oelem en TG Houtland zou uitmonden op een monsterscore van de gasten, maar in de tweede helft toonden de gastheren dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Deze wedstrijd groeide uit tot een aangenaam kijkstuk, met kansen langs beide zijden en geleid door een secure Maurice De Smet.

matchVan bij de start zat de spanning er al in, want Houtland zette meteen een knappe actie op langs links, maar gelukkig greep Wouter Dhaeze gepast in. Aan de overzijde ontplooide Dries Goethals een knappe offensieve impuls, maar kon deze niet verzilveren. Een bedrijvige Thomas Van Der Weyst zwoegde op de flank, terwijl bij de gasten een snel doorspurtende Bert Lingier moest worden afgestopt. Na twintig minuten klom de thuisploeg op voorsprong toen Kristof Claeys op vrijschop Marc Franco bediende. De thuisspits draaide zich vrij en legde af tot bij Bjorn Sierens, die de openingstreffer op het bord knalde : 1-0. Een paar minuten later puurde Houtland de gelijkmaker uit een carambole en Dieter Schoenmaekers knalde hard binnen : 1-1. Nog voor het halfuur werd Nicolas Delie foutief afgestopt in de grote rechthoek, met een strafschop als gevolg. Bert Lingier liet deze kans niet liggen : 1-2. Op slag van rust kreeg Marc Franco nog twee mooie kansen na voorzetten van Claeys, maar zijn kopballen sloegen via de gastgoalie in hoekschop.

Doelpunten

Houtland klom gretiger uit de kleedkamer en liep riant uit met een knappe goal van Bert Lingier, die na vijf minuten de lokale netten liet trillen : 1-3. Na een kwartier werd op vrijschop Tom Buysschaert in het straatje gestuurd, die met een mooie krulbal de stand op 1-4 bracht. FC Oelem leek uitgeteld. Toch kreeg de lokale aanhang hoop toen Bjorn Sierens na samenspel met Dries Goethals zijn tweede doelpunt scoorde : 2-4. Bij één van de lokale aanvallen knalde Dries Goethals de bal op een arm van een tegenstander in de grote rechthoek. De ref wees resoluut naar de stip en de ingekomen Stefaan De Soete sloot aan : 3-4. Plots herleefde Oelem dat nu op karakter doorging en vijf minuten voor tijd zette De Soete een aanval op rechts op en knalde snoeihard op de gastgoalie. De rebound stak De Soete mooi tegen de touwen 4-4.

FC Oelem: Bellaert, Dhaeze, Borizee, Van Hauter, Coppens, Goethals, Claeys, De Soete, Franco, Van Der Weyst, Sierens, Keereman, Bosch, Lambrecht, Stevens.TG Houtland: H.&T. Buysschaert, De Donker, Deconinck, Delie, D’hert, Franck, Lingier, Schoenmaekers, Van Severen, Lingier, Vanthournout, Maes, Vanhulle.

21:57 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.