Beernem

29-09-09

De Zonnebloem kleurt rood

De lagere school De Zonnebloem startte een week geleden een project rond bloedgiften. Van directeur tot jongste spruit, iedereen deed zijn duit in het zakje om zoveel mogelijk nieuwe bloedgevers bij het Rode Kruis aan te brengen. Na een wervelende campagne kreeg de school het voor mekaar maar liefst 316 nieuwe bloedgevers aan te werven.

Click to play this Smilebox photobook: De Zonnebloem
Create your own photobook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox photobook
Om dit succes te vieren kwam zanger Wim Soutaer de school feliciteren voor de realisatie van dit gebeuren. De speelplaats zag dan ook rood door de kinderen, die allemaal iets roods droegen en rode hartjes op hun gezicht hadden geschilderd. "Dat heb ik nooit durven dromen", aldus directeur Koenraad Tanghe. "Zo'n, week geleden sprak Anja Flaisie me aan om iets te doen rond bloedgiften. Ik polste mijn onderwijzend personeel, maar niemand zag dat zitten. Daarna kreeg ik een telefoontje van een verantwoordelijke van het Rode Kruis en die gaf ons meer tijd. Opnieuw deed ik mijn ronde bij het personeel en nu wilde men ervoor gaan. Gelukkig was er vrijdag nog een avondmarkt in Beernem. Onze nieuwe bloedgevers komen van overal, uit hobbyclubs, voetbalclubs, hondenclubs... Het is uitgegroeid tot een ongelooflijk succes", aldus Koenraad Tanghe.

Het Rode Kruis-Vlaanderen startte een tijdje geleden met een ferme uitdaging. Het project van De Zonnebloem kadert in het feit dat een jaar lang elke maand zo'n 4.000 nieuwe bloedgevers moet gevonden worden. Bekende figuren zetten hun schouders onder deze uitdaging. Pascal Smet, minister van onderwijs verleende zijn medewerking en samen met de bekende figuren wordt naar scholen getrokken om leerkrachten en ouders aan te wakkeren zich voor het bloedgeven in te schrijven. Zanger Wim Soutaer trok naar De Zonnebloem in Beernem en hield eraan om het succes van de school te onderstrepen. Hij benadrukte dat De Zonnebloem nu een 3-hartenschool is geworden. Symbolisch werden rode balonnen opgelaten. "Symbolisch schenken we de bloedgevers aan de hemel. Bloed betekent liefde en dat is waarover Wim Soutaer zoveel zingt", aldus een enthousiaste directeur.

10:17 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Fantastische foto's!

Gepost door: Tineke De Bruyne | 29-09-09

Hartelijk proficiat. Dit is een prachtig resultaat en een mooie prestatie van Directeur Koenraad Tanghe die massaal op de ondersteuning van velen kon rekenen. Gefeliciteerd Koenraad.

Gepost door: Johan- gemeenteraadslid Beernem | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.