Beernem

26-09-09

Kallemoeie is gedoopt

Tijdens de avondmarkt is de Beernemse Kallemoeie gedoopt. Niet alleen is de reuzin gedoopt, maar ook het mysterie rond de geheime brief, die de ganse gemeente in de ban hield, is opgelost.

Wij kregen het voorrecht om voor de avondmarkt Kallemoeie op te zoeken in haar kasteeltje. Toen we haar terrein betraden veranderde het weer en kregen we een ware storm over ons heen. Met knikkende knieën zijn we toch eventjes bij haar binnen geraakt en toonde ze ons de foto's van haar doop. Tevens liet ze ons ook haar geheime liefde zien. Niemad minder dan Hannes van Askappel is de uitverkorene. Van het verre Eggewaertskapelle kwam de reus zijn liefde betuigen voor de kerk Sint-Amandus. Hij was in hoog gezelschap naar onze gemeente afgezakt, want burgemeester Jan Verfaille vergezelde hem.

Click to play this Smilebox slideshow: Kallemoeie
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow


Voor de doop van Kallemoeie kwam zelfs de brandweer van Oostkamp er aan te pas, want anders was er geen mogelijkheid voor mijnheer pastoor om Kallemoeie met het doopwater te besprenkelen. Doopmeter Patricia Waerniers en dooppeter Martin D'haeninck deelden na de plechtigheid prompt doopsuiker uit aan de vele omstaanders, die het gebeuren van nabij meemaakten. Na de plechtigheid ging de stoet doorheen de Bloemendalestraat en vierden de twee reuzen nog de ganse nacht door. De liefde tussen Kallemoeie en Jan is eindelijk beklonken, nadat de liefdesbrief uit 1963 eindelijk haar doel bereikte. Eind goed, al goed.

10:31 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

copuj foto's Dag Reginald, is het mogelijk van mij een copij van de foto's opsturen aub

Eddy van de reuzengilde van Eggewaartskapelle

Bedankt

Gepost door: volkaet eddy | 26-09-09

copij foto's Dag Reginald, is het mogelijk van een copuj van de foto's opsturen op mij e-mail, bedankt

Eddy van de reuzengilde van Eggewaartskapelle

Gepost door: volkaet eddy | 26-09-09

De commentaren zijn gesloten.