Beernem

21-09-09

N-VA Groot-Beernem kijkt al vooruit naar nieuw werkjaar

7 juni 2009 was een memorabele dag voor de N-VA. Die zondag stemden meer dan een half miljoen Vlamingen op onze partij of voor een N-VA-kandidaat. Goed voor een totaal van 13,1% van de stemmen. Dat onverhoopte resultaat wist de partij bovendien op eigen kracht te behalen. Belangrijk gevolg is dat het democratisch en humaan Vlaams-nationalisme opnieuw in het centrum van het Vlaamse politieke landschap staat.

n-va1In West-Vlaanderen boekte de N-VA ruim 4% winst ten opzichte van 2007. Ook in onze gemeente deed de partij het goed. De lokale voorzitter Gijs Degrande was de Beernemse kandidaat voor N-VA en behaalde van op de 15 plaats een sterk persoonlijk resultaat van 3.376 voorkeurstemmen waarvan1.023 in het eigenste kanton Brugge. De N-VA-kandidaat behaalde in eigen kanton de hoogste score van alle Beernemse kandidaten.

"Het mooie resultaat was echter onmogelijk zonder de hulp en het harde werk van een enthousiaste en gedreven campagneploeg en stimuleert om met nog meer enthousiasme de N-VA-werking in onze gemeente verder uit te bouwen", aldus Gijs Degrande. "Zoals het hoort, bedankte N-VA Beernem alle medewerkers, helpers, bussers en plakkers op gepaste wijze. Op 16 augustus was er tijd voor een uitgebreide nabespreking met een hapje en een glas. En het was gezellig…".

"De verkiezingen liggen ondertussen al enige tijd achter ons", vervolgt de voorzitter. "De vakantiekoffers staan al weer op zolder en het nieuwe schooljaar is gestart. Ook voor de N-VA is een nieuw werkjaar aangebroken. Met het bestuur zijn we dan ook volop bezig met de voorbereiding van een boeiend programma en interessante activiteiten. Op 25 september kunt u alvast terecht op de N-VA-stand op de avondmarkt voor een kennismaking en een gezellige babbel. Op donderdag 15 oktober verwelkomen wij Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker voor onze tweede gespreksavond ‘BHV voor beginners’".

"Uiteraard mag u komend jaar ook op politiek vlak eveneens nieuwe voorstellen, acties en bijdragen verwachten. Met onze enthousiaste ploeg blijven we werken aan ons Nieuw-Vlaams project voor Beernem, Oedelem en Sint-Joris", aldus Degrande.

Foto vlnr: Eric Matthys, Christine Stroobandt, Rein Ringoot, Lode Vanneste en Gijs Degrande

11:25 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.