Beernem

21-09-09

Het Davidsfonds nodigt uit

Morgen op dinsdag 22 september nodigt het Davidsfonds uit tot het bijwonen van een heel interessante voordracht door Ere-professor Achillers Gautier. Dit gaat door om 20 uur in de polyvalente zaal van OC De Kleine Beer

Thema : Creationisme of Evolutieleer ?
Creationisten zijn christenen die ervan uit gaan dat het heelal uit het niets door God (een Creator) in 6 dagen is geschapen (6000-10.000 jaar geleden). Ze verwerpen het darwinistische model voor het ontstaan van de soorten dat volgens hen niet in staat is om de huidige rijkdom aan soorten te verklaren. Op basis van de bijbel, meer bepaald het boek Genesis, gaan de meesten onder hen ervan uit dat de mens niet afstamt van de primaten (aapachtigen), maar apart werd geschapen. De bijbel wordt door hen beschouwd als het Onfeilbare letterlijke Woord Gods.
Een meer gematigd creationisme verlegt de discussie naar het allereerste leven, namelijk de vraag hoe men het ontstaan van de 'eerste' cel kan verklaren (ongeveer 3,8 miljard jaar geleden ? ) …

Ere-Professor Achilles Gautier

Achilles Gautier werd geboren in Wondelgem op 1 oktober 1937. Hij volgde klassieke humaniora en studeerde later geologie aan de Universiteit Gent. In 1964 behaalde hij er zijn doctoraat. Hij werd wetenschappelijk medewerker en tennslotte docent in de onderzoekseenheid paleontologie. Hij is nu ere-professor en woont in Zomergem.

Zijn eigen specialiteit is het onderzoek van dierlijke resten uit archeologische opgravingen en de reconstructie van de relaties mens-dier in het verleden (archeozoölogie).Door zijn onderzoek, zijn deelname aan talrijke expedities in het buitenland (Egypte, Soedan, Spanje, Polen…) en zijn wetenschappelijke publicaties wordt hij internationaal beschouwd als een autoriteit in zijn vak. Hij publiceerde een driehonderd bijdragen in het Nederlands, Engels en Frans, in wetenschappelijke tijdschriften en verzamelwerken. Een semi-vulgarisend boek “La domestication : et l’homme créa ses animaux (1990)” werd vertaald als “De gouden kooi. Over het ontstaan van het huisdier (1998)”.

Daarnaast heeft prof. Gautier ook een levendige belangstelling voor literatuur. Hij is de auteur van een aantal bekroonde toneelwerken, poëziebundels en kortverhalen/luisterspelen.

11:15 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.