Beernem

18-09-09

Vierde editie Vleugelpop kent groot succes

Op de terreinen van het PC Sint-Amandus werd vorige week de vierde editie van het muziekfestival Vleugelpop georganiseerd. Meer dan duizend muziekliefhebbers zakten af naar Beernem om er dit muziekgebeuren bij te wonen. Diverse muziekstijlen van heavy metal over Vlaamse chanson, tot rock en electropop, passeerden de revue.

Vleugelpop groeit stilaan uit tot een echt popfestival. Wat aanvankelijk een aarzelende start kende, wordt stilaan een begrip in de muziekwereld. Van bij de aanvang om 14 uur rolden de beats over het terrein heen, terwijl al heel wat patiënten zich lieten meedrijven op het ritme van de openingsgroep The Difference. Dit unieke muziekfestival wil het taboe rond de psychiatrie verder doorbreken. Vier jaar geleden lokte de eerste editie zo’n 600 mensen. Naast de patiënten van het psychiatrisch centrum werden patiënten aangevoerd met bussen uit het ganse Vlaamse land.

Click to play this Smilebox slideshow: Vleugelpop
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow
“Vroeger was het centrum omgeven met omheiningen. De naam psychiatrie had iets vreemds”, vertelt Geert Gruyaert, één van de organisatoren. “Met de organisatie van dergelijke festivals, willen we duidelijk maken dat het niet zo is. Vaak gaat het om mensen net zoals wij, die het even wat moeilijker hebben”.

Affiche

Net zoals de vorige edities mocht ook dit jaar de affiche gezien worden. The Difference opende het festival. Daarna volgde Big Bayou Bandits, waarna Luc Steeno het enthousiaste publiek meesleepte met zijn Vlaamse meezingers. Tijdens de acts van Axl Peleman en Vive la Fête zakten nog heel wat toeschouwers naar dit festival af, om deze groepen aan het werk te zien. De artiesten waren vol lof over de organisatie en de sfeer. Ook de begeleiders staken hun enthousiasme niet onder stoelen noch banken. Volgend jaar is Vleugelpop aan de vijfde editie toe. “Voor dit lustrum willen we toch zorgen voor iets speciaals”, aldus Ralph Bonte, coördinator van het muziekgebeuren.

16:32 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.