Beernem

16-09-09

Openingsdag voor de Beernemse scouts

Scouting Beernem is klaar voor een nieuw scoutsjaar. Na een mooie zomer met twee geslaagde kampen in Booischot met de jongste leden en het tentenkamp van de ouderen in de Ardennen, zijn de leiders weer met volle moed vertrokken voor een nieuw werkingsjaar.

scoutsOp 12 september gaven de Beernemse scoutsleden vol enthousiasme het startschot. Naast de vaste leden waren er ook heel wat nieuwe gezichtjes te bespeuren, in totaal zo’n 185 leden. “Scouts en Gidsen Vlaanderen werkt elk jaar met een thema”, opent Ruben Strobbe het gesprek. “Met als leuze Anders getikt, vestigen we dit jaar extra aandacht op de fantasie. Veel draait rond die knop in je hoofd, waarmee we onze fantasie aanspreken. Fantasie is iets heel wonderbaarlijks. De wetenschapper Einstein omschreef fantasie als iets dat belangrijker is dan loutere kennis: “Kennis is beperkt. Verbeelding omvat de wereld!”. Elk spel, ongeacht voor welke leeftijdsgroep is zoveel leuker als je vertrekt vanuit een mooi ingekleed concept. Daarom sloeg de leiding de handen in elkaar om een levensecht piratenschip te sjorren”, aldus Ruben Strobbe.

Startdag

Scouting richt zich op kinderen en jongeren vanaf 6 tot 18 jaar. “Door samen ongelooflijk veel plezier te maken, en het avontuur op te zoeken in de natuur krijgt iedereen de kans om door beleving veel bij te leren en zich te ontplooien. Dat allemaal en nog veel meer is scouting. De startdag was een prachtige dag voor de aanwezige kinderen en ook voor de leiding. Dit lijkt ons dan ook een heel mooie start van een schitterend scoutsjaar. Diegenen die kennis willen maken met scouting zijn elke zaterdagnamiddag welkom bij ons. We hebben ons lokaal uitgebouwd in het Bargepark, waar de kinderen onbeperkt zich kunnen uitleven”, legt Ruben Strobbe uit.
Info: Voor meer info, kan men ook mailen naar info@scoutsbeernem.be

13:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.