Beernem

15-09-09

Operaliefhebbers moeten op 4 oktober naar Koekelare

Omdat we weten dat het organiseren van een evenement heel moeilijk is en de nodige steun vanuit persmiddens onontbeerlijk is, willen we hier op deze Beernemblog eventjes onze vrienden vanuit Koekelare een hart onder de riem steken, want daar staat op 4 oktober iets geweldigs te gebeuren. Dit allemaal voor een prijskaartje van enkel 10 euro. Hieronder volgt hun perstekst :

Op 4 oktober grijpt in een organisatie van Witteketik (Andy Vermaut, John Eeckloo en Stijn Vandersyppe) om 17u00 in cultureel centrum De Balluchon (Moerestraat 19, 8680 Koekelare) een eerste historische opera plaats met opera-artiesten van internationale allure. Dit is nooit gezien in kleine gemeente als Koekelare. De beste operastukken van Haydn, Mozart, Offenbach, Gershwin, Rossini, Verdi, Dvorak, Bizet, Purcell zullen er ten berde komen.

afficheDe eerste artiest is Albane Carrère. Deze Frans-Oostenrijkse mezzo-sopraan Albane Carrère is geboren in Wenen. Ze heeft reeds diverse opera-aria's uitgevoerd, liederen en melodieën in Alicante, Spanje en Syracuse, Italië, en zong het Mozart Requiem in Frankrijk (Parijs). Tijdens de zomer van 2008 speelde ze de rol van Samantha in 'fuga' van Alexis Weissenberg in Zwitserland in het Lugano Festival, waar ze begeleid werd door gerenommeerde pianisten waaronder Alan Weiss, Francesco Piemontese en Martha Argerich. Ze zingt ook fragmenten uit Carmen voor het evenement rond “20 ans de la Nuit Musicale de Beloeil”. Ze maakte indruk met de aria's van Mozart en Rossini in het Theâtre du Château de Chimay. In april trad ze op als soliste in Mendelssohns Elia in Flagey Studio, vergezeld van het Charlemagne Orchestra voor Europa "onder leiding van Bartholomeus-Henri Van de Velde. Deze zomer zong Albane Carrère in Frankrijk op het Festival van Saint-Riquier met Laudantes Consort onder leiding van Guy Janssens (Festival van Saint-Riquier) alsook aan de Nocturnes van de kathedraal van Rouen. In België zong ze onder andere in de Koninklijke Park Opera en dit in het kader van de Europese Concerttour Haydn au Château de Modave begeleid door Guy Van Waas en zijn kwartet.

Charles Dekeyser

Charles Dekeyser begon zijn opleiding klassieke zang bij sopraan Martine Reyners waarbij hij nog regelmatig masterclasses volgt en volgde zanglessen bij Dina Grossberger aan het Lemmensinstituut en is toegelaten tot de ‘Flanders Operastudio’ in Gent. Vertolkte de rol van Figaro in een project van de lyrische klas van het Lemmensinstituut rond ‘Le Nozze di Figaro’. Uit deze opera vertolkte hij ook de rollen van Bartolo en Antonio met de lyrische klas van het ‘Conservatoire Royal de Bruxelles’ in regie van Daniel Donies. Bij deze volgde hij ook de operastage ‘Recital en scène’.Werd in 2008 laureaat op het ‘Concours National de Chant de Verviers – Prix Jacques Dôme’. In mei 2009 zong hij als solist het Requiem van W.A. Mozart o.l.v. Philippe Gérard te Louvain-la-Neuve. Zal op 6 oktober zingen in Bozar te Brussel begeleid door pianist Dmytro Sukhovienko in het kader van de ‘Open days of the European Union’. Met dezelfde pianist zingt hij op 26 maart 2010 een recital voor Euterpe te Kortrijk.

Jean-Noel Remiche

Jean-Noel Remiche begon met zijn pianostudies aan de muziekacademie van Bastogne. Aan het begin van zijn 15 jaar heeft hij zich ertoe verbonden om van zijn passie zijn werk te maken. Hij verhuisde naar Brussel waar hij al in 1989 de medaille van de Franse Gemeenschap in kreeg en dit aan de Academie voor Muziek met Olivier de Spiegeleir in Anderlecht voor piano in 1993 aan de muziekacademie van Ukkel voor de saxofoon. Daarna is hij met de hoogste onderscheiding afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met twee diploma's voor piano (met Diane Anderson) en kamermuziek, won de eerste prijs voor de bijbehorende methodologie voor piano-onderwijs. Hij won ook een gouden medaille op het Conservatorium van Tourcoing (Frankrijk) en is winnaar van de Axion Classics Competition. Jean-Noel heeft al op zijn naam meer dan tweehonderd concerten in België (Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent Festival, Alden-Biesen, Nacht van Beloeil, Luik, Ciney, Aarlen, ...) en buitenland (met Colombia het orkest van Tolima, oktober Muziek Carthago in Tunesië, Italië Valentiniano Festival, Festival Catalonië Ceret Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, het Groothertogdom Luxemburg, ...) Hij speelt regelmatig met de winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd van België. In 2006 won hij de tweede prijs op het Torneo Internazionale di Musica (TIM) in Rome met violist Jean-Frederic Molard (lid van Soledad) in de categorie kamermuziek. Hij is populair op verschillende gebieden: repetitie voor de opera (Carmen, La Traviata), met jonge artiesten die door zijn toedoen nationaal en internationale wedstrijden hebben gewonnen. Hij is ook adjunct-directeur van de muziekacademie van Ukkel.

Jasmine Daoud sopraan

Na haar praktijkstudie in tal van disciplines Academy (ballet, muziektheorie, piano, blokfluit, dictie, muziekgeschiedenis, zang) vervolgde Jasmine Daoud haar artistieke opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, en vervolgens te Parijs waar ze zich specialiseerde in de lyrische gezangen. In 2006 voltooide ze drie masterclasses met Mirella Freni in Centro Universale del Bel Canto in de buurt van Modena, en sinds 2007, vervolmaakte ze haar vocale techniek met mezzo-sopraan Hanna Schaer in Parijs. Ze zong Palladius (Paride ed Elena - Gluck) in de theaters van Pisa, Livorno en Lucca, en de Koninklijke Opera van Wallonië, Nana in de musical "De Fuge 'van Alexis Weissenberg, Lugano (registratie EMI / Virgin Classics). Ze heeft deelgenomen aan concerten in België, Frankrijk, Italië, Engeland, Marokko met inbegrip van die onder leiding van Philip Gerard, met het Orkest en Koor van de Chapelle des Minimes in Brussel (Bach Cantata), of met de het koor Clerlande in de Aula Magna (Mozart Requiem). Na het operaconcert in Koekelare gaat ze vertrekken naar Engeland waar ze op 10 oktober 2009 optreedt voor “The British Mario Lanza Society”!

Kaarten met genummerde plaatsen in voorverkoop bij Johan Jonckheere Dorpsstraat 30a, 8680 Koekelare, tel 051/58 80 35 voor slechts 10 euro voor 2 uur echt opera zangspektakel met internationaal vermaarde artiesten! Info en organisatie: Andy Vermaut, gsm 0499/35 74 95

11:43 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.