Beernem

10-09-09

Okra Fietshappening, een schot in de roos

Okra, die heel wat vijftigplussers groepeert in haar organisatie, pakt elke week uit met fietstochten vanuit de diverse trefpunten in de regio Brugge. Freddy Vervaecke, voorzitter van de Werkgroep Okra Sport, heeft in samenwerking met Okra Beernem een fietshappening georganiseerd in de regio Beernem.

fiets2Vanuit de zeventien trefpunten in de Brugse regio, kwamen op 9 september 2009, maar liefst 242 fietsers opdagen voor een parcours doorheen het Beernems landschap. “Het is de tweede keer dat we zoiets inrichten”, aldus Freddy Vervaecke. “Vorig jaar ging de fietshappening door in Zedelgem. Dit jaar is Beernem aan de beurt gekomen, vooral omdat het hier ook zo prachtig fietsen is. De streek is gekend om haar agrarisch karakter en de vele binnenbaantjes nodigen uit om te fietsen”, aldus de voorzitter. De fietsers verzamelden in OC De Kleine Beer en om 11 uur werd het startsein gegeven voor een aangenaam parcours. Tijdens de middag kon men warm eten in zaal Reigerlo. Daarna ging het via Sint-Amandus, richting Sint-Joris, waar een versnapering kon genomen worden. Rond 16 uur vielen de eerste fietsers terug binnen in De Kleine Beer, om er een koffie en een stuk taart te nuttigen.

Parcours

fiets1De fietsers legden zo’n 34 kilometer af. Tellen we dan nog eens de kilometers bij vanaf hun trefpunt, dan hadden velen, meer dan 60 kilometer in de kuiten. “We hebben een aangename dag beleefd en het parcours was uiteraard heel geschikt om recreatief te fietsen”, aldus Sonja Wouters, die regelmatig mee gaat fietsen met Okra Male. “De organisatie liep op wieltjes, maar een minpuntje was wellicht het feit dat we heel lang hebben moeten aanschuiven om aan een bakje frietjes te geraken. Daar hebben we uiteraard veel tijd verloren. Deze fietshappening is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus fietster Sonja Wouters. Lucien Decraemer, voorzitter van de Seniorenraad, stond al heel vroeg paraat om alles vlot te laten verlopen in OC De Kleine Beer. fiets“Alle deelnemers kregen bij ons een tas soep en een broodje, zodat ze niet met een lege maag het uitgestippelde parcours moesten afleggen. Met een dergelijke organisatie proberen we de senioren terug aan het sporten te krijgen”, aldus een tevreden Lucien Decraemer.

18:33 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.