Beernem

09-09-09

Julienne en Noël op bezoek bij Paola en Albert

Naar aanleiding van het gouden jubileum van het koningspaar Paola en Albert II werden uit diverse hoeken van het land, jubilarissen uitgenodigd, die op dezelfde dag gehuwd zijn en dus vijftig jaar een koppel vormen. Julienne Kerckaert en Noël Van Poucke vielen in de voorwaarden en trokken met een bus naar Laken.

paarJulienne Kerckaert en Noël Van Poucke huwden op 2 juli 1959 juist op dezelfde dag van het toenmalige prinsenkoppel Paola en Albert. “Bijgevolg werden we ook uitgenodigd op het koninklijk domein om er een gezellige dag door te brengen”, legt Noël Van Poucke uit. “Toen we de uitnodiging in de brievenbus kregen, dachten we eerst dat iemand ons een poets wou bakken. Zo’n tien dagen voor ons vertrek naar Laken, werden we eerst door provinciegouverneur Breyne uitgenodigd. Daarna vertrokken we met de bus naar Laken”, vertelt Noël Van Poucke.De gelukkige jubilarissen hebben zelfs een woordje met het koningspaar gewisseld. “Inderdaad”, beaamt de lachende Julienne. “De koningin vroeg uit welke regio we kwamen, hoeveel kinderen we hebben en of er kleinkinderen zijn. Volgens mij zijn zij gewone mensen, zoals wij. Daarna werden we uitgenodigd om plaats te nemen in een tribune, waarna we enkele spektakels meemaakten”, vertelt een glunderende Julienne.

Ongeval

Deze feestelijke dag werd echter even verstoord door een klein ongelukje met paarden en een koets. “Daar hebben we niets van gemerkt”, aldus Noël Van Poucke. “We stonden te wachten op een koets, maar toen hoorden we dat de rit niet meer doorging, door een klein ongelukje. Na het spektakel volgde nog een gezellige receptie, waarbij we ook kleine hapjes aangeboden kregen en zelfs frietjes. Het is aangenaam om in dat mooie park rond te wandelen. We hebben er dan ook volop van geprofiteerd. Dit werd een mooie dag, die we zeker nooit meer zullen vergeten. Nu nog even op de koffie gaan bij de paus en dan hebben we alles gehad”, lacht een vrolijke Noël Van Poucke.

10:16 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.