Beernem

06-09-09

Diamant voor Paula en Aimé

In het rusthuis Hulsterloo, Kerkhofdreef 1 in Beernem, vierden Paula Delanghe en Aimé Standaert, in aanwezigheid van hun kinderen en kleinkinderen, hun diamanten huwelijksjubileum. Burgemeester Johan De Rycke kwam hen de felicitaties van het koningspaar overbrengen.

diamantPaula Delanghe zag het levenslicht op 28 februari 1926 in Oostveld, terwijl manlief Aimé Standaert voor het eerst van zich liet horen op 2 februari 1923. Hij was afkomstig van Oedelem. Paula en Aimé woonden niet heel ver van elkaar en groeiden op in elkaars omgeving. Het was dan ook heel toevallig dat ze elkaar tegenkwamen op een zondagnamiddag in een cinema in Maldegem. “Ik weet nog heel goed het plaatsje waar Aimé mijn hand is komen vragen aan mijn vader, die toen aan het werk was op het land”, herinnert Paula zich nog levendig. “In mijn leven heb ik maar één lief gehad”, vertelt Paula, terwijl Aimé doet of zijn neus bloedt.

Duiven

De jubilarissen hebben drie kinderen op de wereld gezet. Ondertussen is hun stam al uitgegroeid tot zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Ik ben duivenmelker geweest van mijn zes jaar totdat ik ermee gestopt ben toen ik tachtig jaar oud werd”, aldus Aimé. “We zijn zo’n vijf maanden geleden overgegaan naar het rusthuis. Zelf heb ik altijd met dieren gewerkt. Zo heb ik nooit een tractor gebruikt op het land. Ik bleef met paarden actief. Zelfs tijdens de oorlog wilde ik mijn paarden niet afgeven. Televisie heeft me nooit geïnteresseerd. Ik was veel liever bezig in de natuur. Ik ben dan ook een echte natuurliefhebber. Nu genieten we nog van onze dagen in het rusthuis”, vertelt Aimé Standaert.

12:06 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.