Beernem

04-09-09

Kunst met grote K bij familie Saey in Sint-Joris

Tot en met maandag 7 september 2009 loopt de tentoonstelling in café De Brug met als thema : “Kijken naar Kunst”. Wie het woordje kunst in Sint-Joris uitspreekt, kan niet naast de familie Saey, die opnieuw voor heel wat knappe kunstwerken heeft gezorgd. Nu demonstreert ook Ruben Saey zijn fotogalerij over de natuur.

saeyElk jaar opnieuw demonstreert de familie Saey hun laatste kunstwerken in een tentoonstelling. Dit jaar hebben alle leden van de familie opnieuw de handen in elkaar geslagen en zijn er talrijke schilderijen en beeldhouwwerken te bewonderen. Naast de traditionele natuurschilderijen van Hans Saey vormen de beeldhouwwerken van zus Linda een gesmaakte afwisseling in deze schitterende expositie. “Net zoals elk jaar heeft elk familielid een eigen tentoonstellingsruimte”, aldus Hans Saey. “Bij mijn dochter Veerle is het vooral moderne kunst dat de boventoon voert. Met allerlei kleurrijke haken en hoeken probeert ze een plaats te veroveren in deze stijlvorm. Broer Dirck pakt uit met zijn Käthe Kolwitz schilderijen waarin hij probeert het leed van de ganse wereld te vangen”, vertelt Hans Saey.In zijn kleurrijke doeken komen de angst en het verdriet tot uiting, maar na de dood van zus Darline is Dirck een andere richting ingeslagen. “Ik ben meer kleur gaan gebruiken. Tevens schilder ik meer gezichtjes die zich naar het licht toe buigen”, aldus de kunstenaar.

Fotografie

Danny Saey pakt uit met enkele vroege werken, die hij herwerkt heeft. Ze doen denken aan enkele pointillistische landschappen. “Ik ben even afgestapt van mijn modernistische opvattingen en heb eens iets nieuws geprobeerd”, aldus de schilder. Zus Linda blijft verbazen met haar mooie beeldjes en poppen, die doorheen de expositie staan opgesteld. Ruben Saey demonstreert er zijn nieuwe hobby. “Ik heb geprobeerd te schilderen, maar dat talent heb ik niet. Bijgevolg heb ik mij een goed fototoestel aangeschaft en gecombineerd met een krachtige veldkijker, probeer ik alles wat voor mijn lens komt te vatten”, aldus Ruben, die enkele knappe natuurfoto’s exposeert. “Uiteraard komt er veel geduld bij kijken. Zo heb ik als enige de everzwijnen die Vlaanderen enkele weken in hun ban hielden, kunnen fotograferen”, vertelt Ruben Saey, die met zijn foto’s opnieuw het talent dat bij de familie Saey aanwezig is, demonstreert.(Regi)Veerle, Hans, Linda, Danny, Dirck en Ruben Saey hebben opnieuw een knappe tentoonstelling georganiseerd.

16:37 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kijken naar Kunst De tentoonstelling is prachtig. Ik ben veel "wijzer" geworden, niettegenstaande de soms "ondoorgrondbare" werken. Is het ook geweten dat deze kunstenaars in het buitenland, reeds grote erkenning hebben gekregen?

Gepost door: Françoise Vangaever | 06-09-09

De commentaren zijn gesloten.