Beernem

03-09-09

Priester Stefaan De Cavele neemt afscheid

In een volgelopen Sint-Amanduskerk heeft priester Stefaan De Cavele op zondag 30 augustus, afscheid genomen van zijn parochianen. Het werd een mooie Eucharistieviering met op het einde enkele toespraken en overhandiging van een paar kleine geschenkjes. Nadien volgde nog een druk bijgewoonde receptie.

afscheidBijna vier jaar geleden werd Stefaan De Cavele aangesteld als priester voor het parochiaal werk in Groot-Beernem. Geen sinecure, want de gemeente telt liefst vijf parochies en slechts twee priesters. Onder zijn impuls werd een heuse website opgezet, waarbij de parochianen het nieuws vers voorgeschoteld kregen. “Onze parochiesite heeft tot op 27 augustus zo’n 155.000 surfers over de vloer gekregen”, aldus Stefaan De Cavele. “De talrijke ‘vers-van-het-klavier’-berichten zorgden er voor dat de mensen geen week moesten wachten om nieuws van de parochie te vernemen. Daalt het aantal abonnementen van Kerk en Leven jaar na jaar, zo steeg het aantal bezoekers van deze site elk jaar met 50% . Deze site is een zeer belangrijke aanvulling voor hen die geen nieuws meer horen van de kanzel of uit het parochieblaadje. Parochianen in het buitenland bezochten tijdens hun reis Beernem”, stelt De Cavele vast.

Nieuwe opdracht

Stefaan De Cavele heeft een nieuwe opdracht gekregen en keert naar een oude liefde terug. Hij begint als priester-leraar een 15de schooljaar als godsdienstleerkracht op het OLV Hemelvaartinstituut te Waregem. Zijn verblijf in Beernem zal zeker niet vlug vergeten worden. Nog jong in leeftijd heeft hij als priester een ongewone passie. “Ik ben altijd gepassioneerd geweest door het voetbal en als aalmoezenier volgde ik een cursus scheidsrechter. Het is een prachtige bezigheid en eigenlijk zijn er best raakvlakken tussen het priesterschap en de arbitrage. Je staat er telkens alleen voor en wordt door iedereen bekeken. Tevens moet je goed met sociale druk kunnen omgaan”, legt Stefaan De Cavele uit. Stefaan De Cavele wordt opgevolgd door priester Eddy Van Maele, met zijn 37 jaar, de jongste pastoor in ons decanaat. Sinds 2001 is hij benoemd tot pastoor in de Federatie Oostkamp, met de zorg voor de Sint-Eligiuskerk in Rudderovoorde.

Foto : Priester Stefaan De Cavele, hier geflankeerd door priester Gilbert D’hondt en deken Luc Deschodt gaat een nieuwe uitdaging aan.

11:15 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Stefaan,
In naam van ons Feestcomité Dorpsvrienden /Rozenfeesten Beernem wensen wij U het allerbeste in je nieuwe uitdaging en tevens danken we jou ook voor de medewerking die jij ons hebt verleend tijdens onze feesten.
Dank u wel en Succes Stefaan.

Gepost door: Franky Van den Driessche | 04-09-09

Stefaan,
In naam van ons Feestcomité Dorpsvrienden /Rozenfeesten Beernem wensen wij U het allerbeste in je nieuwe uitdaging en tevens danken we jou ook voor de medewerking die jij ons hebt verleend tijdens onze feesten.
Dank u wel en Succes Stefaan.

Gepost door: Franky Van den Driessche | 04-09-09

Stefaan - Veel succes Veel succes in je nieuwe uitdaging.
Echter heb ik je slechts éénmaal horen preken en ik had zeer veel goesting om U te onderbreken.
Het is belangrijk dat U de realiteit onder ogen ziet. De economische crisis is veel groter dan wat je de goed gelovigen wilde laten geloven in uw preek. Probeer U in uw nieuwe job te beperken tot zaken waar je iets van kent en laat de rest aan specialisten over. Met dank bij voorbaat.

Gepost door: Johan- gemeenteraadslid Beernem | 06-09-09

De commentaren zijn gesloten.