Beernem

31-08-09

Okra Oedelem-Dorp naar Nederland

De bestuursleden van Okra Oedelem-dorp, onder het voorzitterschap van Silveer Claeys, zitten niet stil en bezorgen hun talrijke leden heel wat activiteiten en uitstapjes. Onlangs trok een grote groep richting Nederland en werden heel wat bezienswaardigheden bezocht.

okraDe vele gepensioneerden van Oedelem-dorp vinden een goed alternatief in Okra om hun vrije tijd op een meestal educatieve manier op te vullen. Naast de vier jaarlijkse feesten (lente-, herfst-, kerst- en seniorenfeest), worden nog talrijke andere activiteiten gepland en uitgevoerd. “Zo zijn er nog de wekelijkse fietstochten, waarbij we onder begeleiding van enkele baankapiteins doorheen onze regio rijden”, legt Silveer Claeys uit. Elke woensdagnamiddag is er een kaartnamiddag voorzien in het parochiaal centrum. Vele gepensioneerden komen er op af. De vrijdagnamiddag wagen we ons aan een spelletje petanque. Met de bus bezochten we dit jaar al Antwerpen, Ieper, Veurne, De Westhoek en een brouwerij en paardenstoeterij. Vorige week trokken we richting Nederland. Zo’n 61 leden schreven zich hiervoor in. In Drimmelen genoten we van een twee uur durende vaart doorheen het natuurreservaat de Biesbosch. Na de middag maakten we een tocht op de bekende Kinderdijk. Daarna bezochten we Dordrecht en na een avondstop, waarbij iedereen belegde broodjes kreeg, trokken we weer richting Oedelem”, legt Silveer Claeys uit.

Ledenwerving

Uiteraard zijn nieuwe leden meer dan welkom bij Okra Oedelem-dorp. “Iedereen is bij ons welkom”, aldus Silveer Claeys. Tot nu telt het overkoepelend orgaan van Okra meer dan 200.000 leden. Er zijn zo’n 1.215 trefpunten in het Vlaamse land, waarbij de leden mekaar kunnen ontmoeten, een resem kwaliteitsvolle en gevarieerde activiteiten beleven en het Okra-magazine thuisbezorgd krijgen. In achttien regio’s werken professionele en vrijwillige medewerkers een regionaal aanbod uit. Seniorenacademies, reizen, sport en andere bezigheden maken deel uit van een gevarieerd programma. Bij Oedelem-dorp hebben ze alvast een eigen webstek, waarop de leden alle mededelingen terugvinden en ook de foto’s van één of andere activiteit.
Info: www.okra.be.

11:08 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.