Beernem

20-08-09

Grabbelpas kende een groot succes

Tijdens de zomermaanden waren een 25-tal monitoren en vrijwilligers in de weer om de jongeren een leuke, avontuurlijke en spetterende grabbelpasverlof mee te geven. Onder leiding van Annelies Derous van de Beernemse Jeugddienst hebben de begeleiders zich extra ingespannen om de jeugd een ontspannen zomervakantie te bezorgen.

kinderVanaf de leeftijd van vijf jaar kunnen jongeren hun vakantie doorbrengen op één van de grabbelpas-speelpleinen of deelnemen aan de grabbelpas-doe dingen. Voor de tieners is er nog de tienerwerking Pleistobe. Astrid De Beukelaere, één van de vrijwillige begeleidsters, is erin gerold via haar moeder. “Mijn broer Herman wilde zich opgeven als vrijwilliger. Ik heb nog een andere broer die zich eveneens voor de jeugd inzet. Via de Gezinsbond namen wij al veelal deel aan het zorgen voor kleintjes. Vandaar was de stap vlug gezet”, aldus een enthousiaste Astrid De Beukelare.

leiders“Voor het einde van het schooljaar, zorgen we ervoor dat er een brochure verschijnt met alle aanbodmogelijkheden”, voegt Annelies Derous eraan toe. “Tevens maken we reclame via Open Blad en T-Rit wordt op naam van de 13 tot 15-jarigen verstuurd. Op elke deelgemeente is er een grabbelpas-speelplein. In Beernem is dat het jeugdlokaal Bargepark, in Oedelem vinden de jongeren onderdak in het jeugdlokaal Wagenweg, terwijl in Sint-Joris het jeugdlokaal Galgeveld ter beschikking staat. Per namiddag betalen de kidneren 2,50 euro, waarbij het vieruurtje is inbegrepen. Op het einde van de maand factureren we de vergoeding aan de ouders, die op een aanwezigheidslijst melding maken van het feit dat hun kind is komen spelen. Naast speelpleinwerking zijn er nog uitstappen voorzien naar Planckendael, de Efteling of judo en volleybalinitiaties”, legt Annelies Derous uit.

Foto 1 : De talrijke kinderen die een heerlijke zomervakantie meemaken, krijgen het bezoek van schepen Jos Sypré.

Foto 2 : Astrid De Beukelaere, Niels Corneille, Jonathan Van Slembrouck, Wouter De Beukelaere, Nicolas Van Haecke, Silke Wilms, Jamie De Muyt en Lotte Demeyere, hier met Annelies Derous en schepen Jos Sypré, staan in voor de goede gang van zaken.

10:16 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lindeboom in Sint Joris wordt beschermd een dikke proficiat voor dit initiatief! Sint Joris heeft de laatste jaren reeds teveel beeldbepalende elementen moeten prijsgeven aan de "vooruitgang". Denken we maar een de prachtige hofstede hoek galgeveld/Maria Aalter Steenweg en de aansnijding voor het voetbalplein van landschappelijk waardevol gebied aan het kasteel.
Graag ook nog bescherming gevraagd voor de Cederboom aan het OCMW en de Kooldreef.

Gepost door: Jan Vanassche | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.