Beernem

13-08-09

Tobyn Horton wint 13de Grote Prijs St-Lucas

De organisatoren van de 13de Grote Prijs St-Lucas mochten zich in de handen wrijven, want niet minder dan 143 renners Elite zonder contract, kwamen naar Beernem afgezakt om deze wedstrijd te betwisten.

koers2Vrij vroeg gingen een tiental renners in het offensief en later zou blijken dat Sven Vandousselaere, Pieter Serry, de Brit Tobyn Horton, Dajo Van Belleghem, Kevin Furniere, Robby Cobaaert, Stijn Minne, Tom Serlet, Cis Desmet en Gerdy Ververken de juiste vlucht bemanden. De tien liepen tot anderhalve minuut uit.

Uit het peloton kwam er een reactie zo'n zes ronden voor het einde. Een groep met onder meer Kevin Maene en Frederique Robert halveerde de achterstand. De kopgroep brak zo'n drie ronden voor het einde in twee. De ploegmakkers Horton en Serry, Vandousselaere, Minne en Van Belleghem lieten hun medevluchters achter.

koers1Serry probeerde tijdens de slotronde herhaaldelijk weg te geraken, maar zijn kompanen lieten hem niet gaan. Horton rekende met het kopgroepje af in de spurt en won overtuigend deze wedstrijd voor Minne en Vandousselaere. Serry en Van Belleghem spurtten niet meer mee.

Nadine Scheyving, uitbaatster van café St-Lucas schonk de overwinningsbloemen

10:20 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.