Beernem

07-08-09

Speelstraten brengen inwoners nader tot elkaar

Speelstraten zijn weer in. Toen het gemeentebestuur meer aanvragen kreeg van bewoners om voor de kinderen speelstraten in te richten, werd vlug een reglement klaar gestoomd, waarin de voorwaarden vermeld staan waaraan een speelstraat moet voldoen. Ondertussen worden her en der speelstraten ingericht. Op 21 juli organiseerden de bewoners van de omgeving van ’t Vliegend Paard, gesteund door enkele bereidwillige sponsors een speelstraat in de Praetbaliestraat.

speelBenny Verdonck, één van de initiatiefnemers, richtte een wijkcomité Het vliegend Paard in en samen met de leden, werd de Praetbaliestraat omgevormd tot speelstraat. “Samen met Reginald Cuvelier, Frank Van Damme, Filip Vandewalle, Dirk Landuyt zijn we erin geslaagd de ganse buurt buiten te krijgen om deel te nemen aan een barbecue”, vertelt Benny Verdonck. Even dreigde alles in het water te vallen, toen er wat plensbuien vielen, maar het buurtfeest kon doorgaan in de hangar van Diederik Meire. Zo’n 103 mensen schreven zich in voor dit gebeuren. Groot en klein amuseerde zich kostelijk”, klinkt het enthousiast.

Autovrij

De straat werd autovrij verklaard, zodat de kinderen volop konden genieten van het springkasteel of de trampoline. “Na de gemoedelijke aperitief en maaltijd vond aansluitend de speelstraat plaats. Er waren tal van workshops voorzien zoals klei, macramé, tekenen, grimme, skoebidoe, pareltjes, fietsjes, skateboards, badminton, springkasteel … en tal van andere zaken meer”, legt Benny Verdonck uit. “Dit was dan ook meteen de eerste speelstraat van dit jaar. Ondertussen konden ouders en andere feestgenodigden genieten van een kop koffie en een stukje cake in een stralend zomerzonnetje. Overal waren blije gezichtjes te zien, en dit tot in de late uurtjes. Dit initiatief werd dus duidelijk gesmaakt, en is zeker voor herhaling vatbaar. Ons initiatief kreeg de steun van Camahei, Koen Thenaers van Werco Wines Oostende, Luc Ballegeer van Luvinex, Jacques Derycker van Class-X, terwijl het vlees en brood geleverd werden door P&A uit Beernem”, aldus Benny Verdonck.

Foto :De hangar van Diederik Meire werd feestelijk versierd, waardoor de speelstraat een feestelijk tintje meekreeg.

14:01 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.