Beernem

06-08-09

Beernembeach morgen van start

Statiekermis verloor de jongste jaren aan belangstelling, zodat een groep jongeren besloot hier iets aan te doen. Onder de naam “Statiekermis leeft” werden heel wat nieuwe initiatieven ontwikkeld, zodat de kermis er weer bruist van het leven. Sara Verbaeys en Ben Smekens, behoren samen met Eva Verbaeys, Marijn Dierynck en Anthony Deschepper tot het nieuw comité, dat vanaf vrijdag 7 augustus voor ambiance zal zorgen rond het stationsplein.

André Verlinde, toenmalige uitbater van café De Zevende Hemel, lag aan de basis van het nieuw comité. “Inderdaad”, beaamt Ben Smekens. “Toen André stopte met de uitbating van zijn zaak, sprongen we op de kar en zorgden we voor jongerenparty’s, een kinderanimatie en ook voor de Highlandgames. Vorig jaar richtten we voor de eerste keer een soccertoernooi in. Naast ons comité bestaat er ook nog een kermiscomité, dat zich meer bezig houdt met de werving van foorkramers en enkele traditionele activiteiten, zoals de rommelmarkt en het vuurwerk. Wij hebben een eigen programma, met activiteiten, die meer gericht zijn op jongeren of sportieve mensen, die graag plezier maken”, vertelt ben Smekens.

beachProgramma

Het programma oogt indrukwekkend. “Er zullen verschillende party’s in de tent plaats grijpen”, voegt Sara Verbaeys eraan toe. “Coverband Déjà Fou treedt de zaterdag op, terwijl Cajun Moon en Seventy & Orange de zondag voor hun rekening nemen. Op vrijdag 7 augustus organiseren we een Beernem zingt met The Bats. In de voortent wordt een lounge ingericht voor een Cavabar. Speciaal dit jaar is er een jacuzzi voorzien, waar je met vrienden, per groep van maximum vijf, een bubbelbad kunt nemen, terwijl je geniet van een glaasje Cava. Zondag krijgen we nog een Schijt je rijk met als eerste prijs een helicoptervlucht. Diegenen die met hongerige magen kampen kunnen zaterdag terecht bij een speciaal eetstandje Wokspecials. Hoogtepunten zijn wellicht de zaterdagse Beach Soccer en de zondagse Beach Soccer Battle. Hierbij wordt het stationsplein vol zand gegoten, waarbij er heel wat proeven op stapel staan”, legt Sara Verbaeys uit. Het belooft een spetterende Statiekermis te worden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus.

Foto : Sara Verbaeys en Ben Smekens lichten hun programma toe aan redacteurs Sarah en Eric D’haeninck van het maandblad Vrije Tijd. (Foto Roland)

09:31 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.