Beernem

20-07-09

Chiro Oostveld met bananendozen op kamp

Schepen Jos Sypré zwaaide de Oostveldse chiroleden uit bij hun vertrek op kamp. "Jaarlijks gaan vanuit de 8 Beernemse jeugdverenigingen zo’n 500 kinderen begeleid door een honderd leiders/leiders op kamp. Eigenlijk al een vermelding op zich, aangezien de leidingsploegen schitterend werk verrichten om op puur vrijwillige basis een kwalitatief vakantie-aanbod aan onze Beernemse jeugd aan te bieden. De gemeente Beernem ondersteunt de jeugdverenigingen die op bivak gaan en verdeelt jaarlijks een 5.000€ aan kampsubsidies. Tevens ontvangt iedere jeugdvereniging van de jeugddienst op kamp een verrassingspostpakket", aldus de schepen.

chiroMerkwaardig is dat de groep uit Oostveld de ecologische toer opgaat. "Groots, vooruitstrevend, vernieuwend is dat het kamp van Chiro Oostveld volledig ondergedompeld wordt in een fair trade, ecologisch en duurzaam gebeuren. Met die bewustwording, sensibilisatie vormen ze de blikvanger van de Beernemse jeugdverengingen die dit jaar op bivak gaan. De Oostveldse chirojeugd wil na tien dagen kamp met een zo klein mogelijke voetafdruk terugkeren en zijn bereid daar heel ver in te gaan", legt Sypré uit.

De leden van Chrio Oostveld willen in hun streven naar het fairtrade-imago heel ver gaan. "Onlangs won chiro Oostveld een A+++ frigo in een ‘koken op kampwedstrijd’, ook zijn ze van plan om kampkippen mee te nemen, groenten en aardappelen worden bereid in een hooikist, de valiezen van de leden worden vervangen door bananendozen, broodzakken worden hergebruikt, grote hoeveelheden salami en kaas wordt ter plaatse versneden met een meegezeulde snijmachine, shampoo’s en douchegels worden vervangen door grote flessen milieuvriendelijke Ecovert, de koffiebonen en fruitsap zijn Fairtrade, het vervoer gebeurt met de trein of met de fiets in plaats van met de bus,…", weet Sypré.

De Oostveldse chiroleden en de leiding poseerden enthousiast na de jaarlijkse voedselophaalronde, vooraleer ze maandag 20 juli voor tien dagen op kamp vertrekken naar Molenstede (Diest)
Precies 40 jaar na Woodstock is het legendarische rockfestival het kampthema van de Chiro, die de bivakplaats Molenstede voor de gelegenheid omdoopt tot Molenstock.

09:56 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je nog een fijne maandag.

Gepost door: Martin | 20-07-09

De commentaren zijn gesloten.