Beernem

08-07-09

Volkstuinen Beernem trokken een dagje naar de Ardennen

Voor de bekroning van het werkjaar 2008-2009 had de volkstuinvereniging een topper van een uitstap “in huis” gehaald. Op 27 juni laatstleden gingen 84 enthousiaste volkstuinders samen op reis richting Ardennen.

Een reusachtige, splinternieuwe dubbeldekbus was het salon dat ons eerst tot in Annevoie bracht. De gerenommeerde tuin die velen van ons in een vaak ver verleden al wel eens gezien hadden onderging de laatste jaren grondige veranderingen: uitgebreid, beter onderhouden, vernieuwd en nog steeds met water en perspectief als hoofdobjecten. De gidsen verdeelden ons in twee groepen en verklaarden het ontstaan, de evolutie en de huidige inrichting van de tuinen van Annevoie. Strakke belijningen, massieve vormen en schitterende perspectieven wisselden af met symmetrische waterpartijen, verrassende beelden en zelfs, nieuw voor Annevoie, de aanzet tot een grote moestuin. Een goede gids is veel, een lekker zonnetje nog meer en een aangenaam gezelschap van tuinliefhebbers in dit Waals paradijs is het einde.

volkstuin De all-inclusief lunch in Grandhan daarna was een beetje in vertraging: te brede bus op te smalle bochtige Ardeense wegen had ons wat tijd gekost en Waalse chauffeurs wat irritatie bezorgd. Zelfs de weergoden zagen er problemen in: de regen kwam, viel plots bij bakken uit de lucht. Topjes, rokjes en zomerschoentjes kwamen in het nauw te zitten want de regenschermen waren nog in de kleerkast gebleven na de vele weken van onafgebroken zonneschijn. Gelukkig was na de middag Hare Krishna Durbuy geprogrammeerd. De mensen daar, zelfs in de regen, allemaal zonnetjes op aard. Een wereld van vriendelijke, kleurrijke gastvrije gasten, van tempels, van bidden en van poppen verkleden als hoofdactiviteit van hun dagdagelijks werk. We zaten er ongeschoeid in verwondering naar te luisteren.

Enigszins opgelucht dat naderhand iedereen nog de bus op wilde stappen en uiteindelijk toch niemand van ons zijn ziel noch hart ter plaatse had gelaten, verplaatsten we ons naar “Les Topiaires” eveneens in Durbuy. De tuin was wat kleiner dan verwacht, maar vooral natter dan gepland. We wandelden van de ene buxussculptuur naar de volgende taxusstructuur. Indrukwekkend van omvang en leuk als creatieve artefacten maar de paraplu’s kregen langzaam de overhand. Buxus-Manneke Pis’ straaltje kon niet op tegen de regenvlagen. Schuilend een pannenkoekenhuisje opzoeken dan maar en de weerduivels met een bierduvel bedwingen. Het was een heerlijke uitstap. Zie maar de foto’s op www.volkstuinbeernem.be. (Carlos Croene)

14:48 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.