Beernem

07-07-09

S-Plus op fietstocht doorheen Beernem

Vorige maand koos het regionale bestuur van S-Plus, Beernem uit voor de jaarlijkse dagfietstocht. Eén van de redenen daartoe was dat Beernem waarschijnlijk de meest bosrijkste gemeente is van West-Vlaanderen en uitermate geschikt is om fietstochten in te richten, omdat het beschikt over een vrij groot autovrij fietsnetwerk.

splus1Zo’n 135 fietsers tekenden present op de parking van het OC De Kleine Beer om de 60 km lange fietstocht aan te vatten. “Er werd gestart richting Keersluis, Beverhoutsveld en Rijckevelde”, vertelt Godfried Martelé, vertegenwoordiger van de Beernemse afdeling Curieus. “Een eerste stop werd gehouden aan de Zandberghoeve. Verder ging het dan via kuitenbijter Oedelemberg, Oostveld en Zeldonk terug naar OC De Kleine Beer waar de deelnemers konden aanschuiven voor een fel gesmaakte barbecue. Na de maaltijd sprongen de deelnemers opnieuw op de fiets en deze keer ging het over de nieuwe fietsbrug richting St. Joris, de Beelkens en de Vagevuurbossen naar restaurant Bulskampveld waar met koffie en gebak nieuwe energie werd opgedaan. Door het bos ging het dan via Hertsberge, Lodi en de Gevaerts terug naar het OC”, legt Martelé het gevolgde traject uit.

Geslaagd

Godfried Martelé stelt dat achteraf iedereen tevreden was over deze overheerlijke fietstocht. We reden over een prachtig parcours met heel aangename horecalocaties en we genoten van een perfecte organisatie met motorbegeleiding. Ook het weer liet zich van zijn beste kant zien, hoewel na een windvrije en zonnige dag, de rit eindigde onder Beernembrug waar we moesten schuilen voor een fikse onweersbui. Deze zeer geslaagde dag werd dan uiteindelijk afgesloten met een dorstlesser in het OC waar we rond 18 uur moe, maar tevreden huiswaarts keerden”, vertelt Godfried Martelé.

14:51 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.