Beernem

07-07-09

Okra Oedelem-Dorp bezoekt brouwerij Palm

Okra-Oedelem zit niet stil en naast de traditionele kaartnamiddagen en andere bijeenkomsten, worden ook regelmatig uitstapjes georganiseerd. Zo trok men onlangs richting binnenland om er naast een bezoekje aan de likeurstokerij De Klok ook de brouwerij Palm te ontdekken. Uiteraard werd er ook even de gastronomische toer op gegaan en werd ’s middags in estaminet Brouwershuis in Steenhuffel de innerlijke mens versterkt.

okraIn de likeursotkerij De Klok wordt nog steeds op ambachtelijke wijze de vermaard advocaatlikeur geproduceerd. “We werden verwelkomd met een tas geurende koffie en heerlijke speculaas terwijl een videomontage werd getoond over de werking van de fabriek”, vertelt Antoon Depestel, één van de deelnemers. “Daarna kregen we een beter zicht over het productieproces. Om hygiënische redenen bleven we toekijken van achter een glazen wand, maar toch konden we een glimp opvangen van hoe alles op een ambachtelijke manier gebeurt : eierdooiers en eiwit worden met de handen gescheiden. De bokaaltjes sluit men nog manueel af, net zoals het vroeger gebeurde. Na een boeiende uiteenzetting was het opnieuw tijd voor een kopje koffie maar deze keer werd er ook een advocaatje bij geserveerd en konden we kiezen uit verschillende pralines met overheerlijke advocaat”, geniet Antoon Depestel nog na.

Brouwerij

Na een heerlijke maaltijd en een tussenstop in het domein Diepensteyn, vertrok het gezelschap naar de brouwerij Palm, waarna geproefd werd van deze godendrank in De Oude Bottelarij. “Het bezoek zelf was een pure ontdekkingstocht. Het is indrukwekkend om van op een speciale bezoekersbrug de volledige brouwerij te bezoeken en speciaal het bottelproces te bekijken. In deze brouwerij wordt ook voor andere brouwerijen gebotteld, want tijdens ons bezoek merkten we dat bieren voor de Rodenbachbrouwerij van de band rolden”, vertelt Antoon Depestel, die nog meegeeft dat de laatste stop voorzien was in Rupelmonde, waar de deelnemers in het Scheldedomein Scaldiana, aanschoven voor een lichte maaltijd.

14:53 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.