Beernem

27-06-09

Jackobond dankt Beernem

Naar aanleiding van het TV1-programma Zo is er maar één, ontspon in Groot-Beernem een grootscheepse reclamecampagne voor Jackobond. Uiteindelijk behaalde Jackobond de overwinning, wat grotendeels te danken is aan het stemgedrag van de Beernemnaren. Bijgevolg dankte Riet Muylaert, want dat is de zangeres die achter Jackobond schuil gaat, de Beernemse bevolking met een gratis optreden.

Riet Muylaert, een Beernemse, die ondertussen is uitgeweken naar andere oorden, kreeg van de juryleden lovende kritieken en won de wedstrijd “Zo is er maar een”. Hiermee hoopt de zangeres definitief te kunnen doorbreken. Via een oproep op de site van de VRT nieuwsredactie, schreef Riet zich in en stuurde een cover en een filmpje van zichzelf op. “We hadden vroeger al aan wedstrijden meegedaan met Jackobond, maar haalden het telkens net niet. Zo is er maar één, leek me een goed programma en we waagden nog maar eens onze kans. We deden mee zonder hoge verwachtingen te koesteren. Toch werden we samen met negen anderen geselecteerd”, aldus Riet Muylaert.

rietTelevoting

Dat de uitslag bepaald wordt door het stemgedrag van de kijkers, vindt Riet Muylaert verschrikkelijk. “Ik ben altijd een tegenstander van televoting geweest. Zelf vond ik het vreselijk om mensen te vragen op mij te stemmen. Toen Arne en Andes eruit gingen, begon het promotieteam United by Riet voor mij te werken. Er ontstond een echte samenhorigheid en vriendschap. Ik vond het ongelooflijk dat zij dat voor mij wilden doen. Ik zat in Antwerpen en volgde het via Facebook. Er gebeurde hier wel iets speciaals. Lien en Sarah, die aan de basis lagen, hebben fantastisch werk verricht. Heel hun campagne was echt op mijn persoon gericht, met de nadruk op mijn muziek en persoonlijkheid. Door toedoen van dit team geraakte ik in de finale. Ik heb zelfs een keer met de rietmobiel meegereden. Een echt leuke ervaring. Toen ik in de finale zat, kon ik eindelijk mijn eigen nummer brengen. Dat was voor mij het allerbelangrijkste”, legt Riet Muylaert uit.

Toekomst

Door deze wedstrijd te winnen, mag Riet een aantal optredens verzorgen. “Er is er één op 11 juli, dat uitgezonden wordt. Mijn bekendheid is in elk geval toegenomen. Het voelt echter wel nog wat onwennig aan. Ondertussen zit mijn mailbox vol met aanvragen voor optredens. Dat moet even rustig geëvalueerd worden. Zelfs uit Beernem zitten een paar aanvragen bij. Van de gelegenheid wil ik gebruik maken om iedereen nog eens te bedanken. Ik woon wel in Antwerpen, maar voel me nog steeds een echte West-Vlaamse en een echte Beernemnaar. De warmte en liefde die ik gekregen heb, vergeet ik van mijn leven niet”, besluit Riet Muylaert.

Foto :Riet Muylaert, alias Jackobond, dankt de Beernemse bevolking voor de steun

15:15 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.