Beernem

24-06-09

Okra Beernem lonkt naar nieuwe lokalen

font color="000000">Dat er meer en meer petanque gespeeld wordt, bewijst de petanqueclub van Okra Beernem, waar elke dinsdagnamiddag zo’n zeventig senioren zich wagen aan het spel met de ijzeren ballen. De groei van de senioren maakt dat er nood is aan uitbreiding. Okra Beernem is op zoek naar een nieuw lokaal.

okraElke dinsdagnamiddag wordt er in de Bargelaan petanque gespeeld door de senioren van Okra Beernem. Tijdens de zomermaanden liggen een acht- à tiental banen buiten uitgestippeld en de spelers vinden elkaar in groep om hun spel te spelen. Lucien Bleyaert, verantwoordelijke van de petanqueclub, is op zoek naar uitbreiding. “In de winter spelen we uiteraard binnen”, start Lucien Bleyaert zijn verhaal. “Naast het groeiend aantal leden voor de petanqueclub, worden we ook geconfronteerd met een stijgend aantal kaarters. Ons huidig lokaal voldoet niet meer om op een comfortabele manier bezig te zijn. Vandaar dat we op zoek zijn naar een groter lokaal”, aldus Lucien.

Grabbelpas

In het gebouw, waarnaast ook de politie Het Houtsche is gehuisvest, is er nochtans voldoende ruimte om het de senioren naar hun zin te maken. “Naast het lokaal van de kaarters is er ook een ander lokaal voorzien, dat ons beter geschikt lijkt voor onze activiteiten”, vervolgt Lucien. “Dat lokaal wordt enkel en alleen tijdens de vakantiemaanden gebruikt voor de jongeren van Grabbelpas. In principe zouden ze dat lokaal voor de rest van het jaar gemakkelijk aan ons kunnen afstaan. Tot nu toe werd nog niet op onze vraag ingegaan. Ik hoop dat we het toch voor mekaar krijgen”, aldus Lucien Bleyaert, die erg gelukkig is met het stijgend aantal leden.

Foto : Enkele leden van de petanqueclub laten het vooralsnog niet aan hun hart komen en spelen er elke week duchtig op los.

14:00 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.