Beernem

24-06-09

Drink eens een pint in de schuur van Chris Carels

De Opentuindagen komen er weer aan en ook Chris en Rien Carels-Talloen gooien hun deuren open voor de tuinliefhebbers. Niet alleen geniet men er van een romantische tuin, maar zet men ook een stapje in het verleden, want in de schuur komt men terecht in een café uit de jaren dertig. De liefhebbers kunnen er een schare caféspelen uitvoeren of een gezellige babbel slaan tussen pot en pint.

Rijdt men van Beernem richting Knesselare via de Sint-Jorisstraat, dan slaat men rechts het Galgeveld in om via een zandwegel bij het verscholen hoeveke van Rien en Chris aan te komen. Als een peperkoekenhuisje leunt de woning tegen een aarden omwalling, waartussen nog juist plaats is gemaakt om rond het huis te wandelen. Voor het huis verdrinkt men als het ware in een zee van bloemen, die hoger geplaatst staan dan de kasseiweg, wellicht een voordeel om te onderhouden, want om de verwelkte bloemen weg te nemen, hoeft men zich niet te bukken. “Achteraan staan bijenkorven in de weide”, vertelt Chris Carels. “Ik zou je dan ook aanraden van niet te dicht te komen, zodat de bijen niet gestoord worden”. Rien heeft groene vingers, want alles ziet er netjes en goed georganiseerd uit. De kleuren harmoniëren schitterend met de omgeving, zodat de bloemliefhebber er zeker aan zijn trekken zal komen.

Schuur

hoeveAls men de bloemenpracht heeft aanschouwd, kan men een kijkje nemen in de openstaande schuur, die is omgebouwd tot lokale herberg. Op oude banken en tafels kan van het gerstenat geproefd worden. Diep in de schuur staat nog een biljart en ook andere caféspelen zijn niet ver af. “Het is de bedoeling dat de bezoekers hier even komen bijpraten”, aldus Chris. “Alles wat hier staat of hangt, heb ik gevonden op containerparken of bij mensen, die het wilden weggooien. Ondertussen staat het hier als in een museum”. Chris heeft gouden handen, want hij heeft zijn huis en schuur zelf opgebouwd. “Ook mijn meubels heb ik zelf gemaakt”, geeft Chris fier mee.

De hoeve wordt opengesteld voor een avondopening op 26 juni van 19 tot 22 uur. Op zaterdag 27 en zondag 28 juni, gaan de deuren open telkens van 10 tot 18 uur. Op zondagen 5 en 12 juli kan er nog een bezoek gebracht worden tussen 13 en 18 uur.
Info: tel: 050/78.16.98. Inkom : 2 euro.

14:00 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo dat ziet er mooi uit
groetjes van zeetje

Gepost door: @ludwig | 25-06-09

De commentaren zijn gesloten.