Beernem

09-06-09

Tweede fase heraanleg ruiterpad uitgevoerd

De tweede fase van de heraanleg van het ruiterpad in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld in Beernem is voltooid. Voor een volgende fase wordt er nog gezocht naar bijkomende financiering van externe partners zoals Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met Westtoer. De deputatie van West-Vlaanderen werkt verder aan het herstelplan, dat nu reeds voor ongeveer de helft uitgevoerd is.

In 2008 en 2009 kwamen er geregeld klachten over het ruiterpad in het provinciedomein in Beernem. Het pad zou er modderig bijliggen op bepaalde plaatsen. De Provincie nam toen reeds hiervoor maatregelen en stelde een herstelplan op.
image004Vorig jaar werd een eerste strook van 250 meter hersteld nabij de Heirweg. Daarbij paste men een techniek toe die ervoor moest zorgen dat dit op een duurzame wijze gebeurde: het zand werd weggenomen, er werd een filterdoek geplaatst, nadien werd er steenslag en vervolgens zand aangebracht. Zo bekwam men een droger pad. De kostprijs van de werken was 18.000 euro.In 2009 werd een strook met een lengte van 800 meter aangepakt nabij de hoeve Loca Labora (ingang kant van de weg tussen Oostkamp en Hertsberge). De werken kostten 36.733 euro.

De Provincie beschikt over een zestiental domeinen en een negental groene assen die opengesteld worden voor publieke recreatie, in de eerste plaats voor wandelaars en fietsers. In enkele domeinen, ondermeer in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ook wandelruiterij toegelaten. Ruiters kunnen er zich op aangeduide paden stapvoets begeven, ondermeer om andere recreanten niet in gevaar te brengen en om het pad niet nodeloos te beschadigen.

13:09 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.