Beernem

29-05-09

Uitwijking naar Zuid-Afrika

De wereld is vandaag de dag heel klein geworden. Grenzen hebben nauwelijks nog een betekenis en continenten liggen op een boogscheut van elkaar. Natacha Parmentier en Steven Wybouw laten hier alles achter en vertrekken samen met zoontje Henri naar Zuid-Afrika. In Scarborough hebben ze een sportaccomodatie overgenomen, die ze verder willen uitbouwen.

Natacha Parmentier, geboren in Roeselare op 4 april 1973, heeft een Franse vader, die naar België kwam wonen toen hij zijn vrouw leerde kennen. “Mijn mama baatte in Roeselare een kapsalon uit en ik ben er blijven wonen tot mijn 25ste”, start Natacha haar verhaal. “Ik heb nog een oudere zus Annick, die in Frankrijk woont en nog een zus Stéphanie, woonachtig in Heule. Mijn papa, Christian Parmentier is zo’n drie jaar geleden overleden op 60-jarige leeftijd. Zelf studeerde ik fotografie en werkte later bij Fotografie Lommée. In 1999 leerde ik Steven Wybouw kennen, waarna we samen woonden in Oedelem. Steven wou net een zaak in tentenverhuur uitbouwen. In 2000 werd onze zoon, Henri, geboren. Ik stopte met werken en ontfermde me over het administratief werk van de zaak van mijn man. Onze zaak groeide uit en kende een grote bloei. Van één arbeider evolueerden we naar dertig werkkrachten. Na tien jaar intensief samenwerken, hebben we een nieuwe uitdaging in ons leven gevonden”, vertelt Natacha Parmentier.

Zuid-Afrika

verhuisNadat ze in december van vorig jaar een bezoek brachten bij vrienden Bram en Margaux Debruine, die in Zuid-Afrika wonen, begon het bij de familie Wybouw te knagen. “Steven is een verschrikkelijke Afrika-liefhebber”, vervolgt Natacha. “Hij heeft al heel wat in dat continent gereisd. Door zijn moto-assistentie tijdens Parijs-Dakar, groeide bij hem het verlangen om naar Afrika te verhuizen. Dat sprak mij niet zo aan, maar na het verlof bij onze vrienden, had ik het gevoel dat ik er thuis was. Na urenlange discussies en alles goed overwogen te hebben, besloten we naar Zuid-Afrika te verhuizen, maar onze zaak en de gebouwen in Beernem te behouden. Steven heeft zich voorgenomen om heen en weer te vliegen, terwijl ik samen met ons zoontje ginder zal blijven. Er is immers geen uurverschil tussen België en Zuid-Afrika en de seizoenen zijn tegenovergesteld aan elkaar, zodat alles gemakkelijk te combineren valt. In Zuid-Afrika hebben we ondertussen een guesthouse overgenomen en we zijn van plan er een Zensa Lodge Sport van te maken, omdat we er ook sportmensen willen aantrekken. Onze container is al vol geladen en vertrokken. Op 4 juli reizen we dan naar Scarborough, onze nieuwe thuis”, vertelt Natacha Parmentier.

Sport

Steven Wybouw, zelf een fervente sporter, hoopt sportievelingen naar de Zensa Lodge aan te trekken. “Momenteel zijn er zes kamers beschikbaar, maar we willen dat uitbreiden. Er is een groot zwembad voorhanden. Fietsen zullen ter beschikking staan en het prachtige strand ligt op vijftig meter van onze lodge. De Zensa Lodge biedt alle privacy en rust voor een ontspannende deugddoende vakantie. De locatie van de lodge is zeer centraal, vlak bij de toegang tot het Kaap de Goed Hoop natuurreservaat, op een kwartiertje van de pinguins in Simonsstad, een halfuurtje van de Constantia wijngaarden en Kirstenbosch Botanische Tuinen. Onze ruime slaap- en badkamers met bad en aparte douche, een inloopdressing en designer meubels, bieden verder alle comfort”, vertelt Steven Wybouw.

Info: www.zensalodge.com
Foto : Het gezin Wybouw-Parmentier, met zoontje Henri, heeft een nieuwe uitdaging gevonden en vertrekt eerstdaags definitief naar Zuid-Afrika.

11:14 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hallo, mijn dochter haar vriend is zuid afrikaan en nu wenst ze te emigreren naar zuid afrika. ze zoekt natuurlijk daar werk, hij woont in Bloubergstrand. Hebben jullie soms goeie tips voor alles en nog wat of contacten.vriendelijke groeten

Gepost door: lingy freddy | 13-12-09

Hallo

wij zijn een gezin met 4 kinderen en zouden graag ons huis verkopen en naar zuid afrika komen
Maar weten niet goed waar te beginnen heb je tips


met dank

Gepost door: Silvie | 14-04-13

De commentaren zijn gesloten.