Beernem

29-05-09

Skatepark in Oedelem opnieuw geopend

Enige tijd geleden werd het skatepark, dat zich in de schaduw van de sporthal Den Akker bevindt, gesloten en dit kort na de opening. De toestellen die er aanwezig waren, werden als onveilig beschouwd. De Oedelemse jeugd bleef op haar honger zitten, maar thans lijken alle problemen van de baan en kon het park opnieuw geopend worden.

Schepen Jos Sypré (CD&V) had voor de gelegenheid een Skate Contest laten organiseren, zodat de opening meteen een feestelijk tintje meekreeg. “Vorig jaar kende ons skatepark eigenlijk een valse start”, aldus de schepen. “Enkele toestellen vertoonden ernstige schade, zodat de veiligheid van onze skaters niet meer kon gegarandeerd worden. Leverancier Skate Construct uit Kortrijk werd in gebreke gesteld en we zagen ons verplicht het park te verzegelen. Het duurde een poos omdat de originele kunststofplaten uit Canada niet meer voorradig waren. Ze konden niet meer worden geleverd. Uiteraard waren we ondertussen bezig een andere oplossing te vinden”, zegt de schepen.

Toestellen vernieuwd

skateMet Skate Construct werd aan tafel gezeten en een oplossing gevonden voor het probleem. “We vernieuwden alle toestellen”, vervolgt Jos Sypré. “Tevens eisten we dat er jaarlijks een controle wordt uitgevoerd naar de veiligheid van de toestellen. De investering bedroeg vijftigduizend euro. We besloten om ter gelegenheid van de opening, het geheel een feestelijk tintje mee te geven. Muziekgroepjes mochten op een vrij podium hun talenten botvieren, terwijl demonstraties heel wat jongeren naar het park lokten. Ook onze buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en verbroederden met de skaters”, verduidelijkt Jos Sypré.De gemeentelijke sportdienst wil niet alleen het skaten, maar ook het bmx’en aanmoedigen en er staan voor de nabije toekomst skatekampen en wedstrijden op het programma.

Foto : Schepen Jos Sypré was samen met de Oedelemse jeugd in zijn nopjes, nu het skatepark terug open is.

11:09 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Skate contest oedelem Ik vind het initiatief van een eigen skatecontest organiseren schitterend! Laaiend enthousiast was ik toen ik na die dag te horen kreeg dat ik eerste werd in de categorie skaten +18 jarigen. Nu pas vind ik dit artikel terug en dat doet me wel plezier. wordt er dit jaar weer een skatecontest georganiseerd? Laat het me dan zeker weten via mail ofzo!
Als er in de toekomst nog mensen nodig zijn voor de opbouw van een contest of skatecamp, laat het me ook weten.

Groeten

Gepost door: Brecht Willems | 15-03-10

skate contest 2010 word er dit jaar ook een skate contest geörganiseerd?
ik heb gehoord van een van de skaters in oedelem dat dit inderdaad zo is. klopt dit?


MvG

Gepost door: Pepijn Mortier | 19-04-10

De commentaren zijn gesloten.