Beernem

14-05-09

Wielerclub Oedelem trekt werking open voor belangstellenden

Van uit het gemeentebestuur wordt veel aandacht aan sport voor 55 plussers besteed. Bijgevolg wordt gezocht naar alternatieven waarbij jong gepensioneerden zich nog op sportieve basis kunnen uitleven. Eén van die mogelijkheden werd gevonden bij WTC Oedelem, die vanaf begin maand mei nu ook de woensdagnamiddag een fietstocht organiseert.

Schepen Jos Sypré ging graag op de uitnodiging van het bestuur van WTC Oedelem in, om samen met enkele fietsers een toer mee te rijden. Heel enthousiast na de rit vond de schepen dit een mooie gelegenheid om jonge gepensioneerden te laten integreren in een sportclub. “We zijn WTC Oedelem heel dankbaar voor de openstelling van hun werking voor andere geïnteresseerden. Elke week wordt gestart aan café Veldzicht in de Beverhoutsveldstraat voor een rit van ongeveer zestig kilometer aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 km/uur. Indien bepaalde mensen dit niet kunnen halen, wordt trager gereden. Deze organisatie kadert binnen de objectieven van het gemeentelijk sportbeleidsplan om sport voor 55 plussers te ontwikkelen”, aldus de schepen.

wtcMeerijden
De schepen liet het niet bij de uitnodiging die in zijn bus viel en ging prompt de daad bij het woord voeren. Met een geleende koersfiets stond hij aan de start aan café Veldzicht en reed de woensdagnamiddag mee met een aantal fietsers. “Opmerkelijk was de mooi uitgestippelde fietstocht, het sportieve gekoppeld aan het sociale, de leuke babbels onderweg, en vooral ook het oog voor de veiligheid door de wegkapiteins, waaronder voorzitter Rudy Van Vynckt en Romain Sypré. Omtrent mijn sportieve prestatie laat ik graag de medecoureurs aan het woord… Onderweg vernam ik dat Marcel Huyvaert in 2009 40 jaar actief lid is van de vereniging die 40 jaar bestaat. Dat is toch al een hele prestatie en wellicht zal de club dit wel eens in de verf zetten”, aldus een enthousiaste Jos Sypré, die het jammer vindt dat hij zo weinig tijd heeft om elke woensdagnamiddag of zondagvoormiddag mee te rijden.

Foto:Schepen Jos Sypré, hier samen met enkele fietsers voor de start van de woensdagnamiddagrit. We herkennen Marcel Huyvaert, Jean-Pierre Goethals, Daniel Van Hauwaert, Luc Teerlinck, Rudy Van Vynckt, schepen Jos Sypré, Romain Sypré en Martin Hallaert.

10:22 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.