Beernem

13-05-09

Beernemse Sonia Hoedt op 4de plaats Groen!-lijst

Voorzitter van Groen!-Beernem, Ignace Tousseyn laat weten dat Sonja Hoedt op de 4de plaats staat bij de effectieven van de Groen!-lijst. "Sonia Hoedt is de Beernemse kandidate op de West-Vlaamse lijst van de Groenen voor de Vlaamse verkiezingen op 7 juni. Ze staat op een prominente 4de plaats bij de effectieven. Sonia (45 jaar) woont in de Bruggestraat in Oedelem, is bankbediende en sinds 2006 gemeenteraadslid en lid van de politieraad voor Groen! in Beernem. Ze is moeder van 4 kinderen en is al jaren erg actief in het plaatselijke verenigings-leven. Zo is ze medevoorzitster van KAV Oedelem, lid van Natuurpunt en VELT, van CrAs (Cultuur Anders) en bestuurslid van volleybalclub VBC Sint-Joris. Haar 4de plaats op de lijst dankt ze onder meer aan haar goede resultaten bij de vorige federale en gemeenteraadsverkiezingen.

hoedtBart Caron trekt de West-Vlaamse Groen!-lijst. Wouter de Vriendt, gemeenteraadslid in Oostende en federaal parlementslid, is lijstduwer. Groen!-West-Vlaanderen blaakt van ambitie en de partij hoopt dat ze met een sterke lijst 2 zetels in het Vlaamse parlement kan binnenrijven. "Dat deze ambitie terecht is, mag blijken uit het engagement van enkele bijzondere verruimingskandidaten zoals Veerle Dejaeghere (ex-profatlete en huidig Belgisch kampioene veldlopen), Peter Vanhoutte (doofblind - actief in diverse adviesraden met betrekking tot personen met een beperking), Fiona Dewaele (Europa's meest sexy vegetariër) en talrijke andere enthousiaste kandidaten", aldus Tousseyn.

"Groen! trekt met een allesomvattend plan, de “grote Groene Big Bang” naar de Vlaamse verkiezingen. Dat plan moet de de problemen op vlak van milieu, economie, tewerkstelling én kwaliteit van leven samen aanpakken. Zo wil Groen! dat Vlaanderen de komende jaren sterk investeert in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, resoluut omschakelt naar een groene economie en op de eerste rij gaat staan om de klimaatopwarming te bestrijden. Bovendien pleit Groen! voor meer kwaliteit van leven: mensen –zowel volwassenen als kinderen - moeten de kans krijgen om te onthaasten. Een onthaaste schooldag is hierin een opmerkelijk voorstel: naast het hoofd, moeten ook het hart en de handen van het kind weer de aandacht krijgen op school. Spelen en creativiteit moeten daarom opnieuw een volwaardige plaats in het leven van een kind krijgen".

10:59 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

veel succes! "proficiat" met de vierde plaats en... véél succes!
stef

Gepost door: Rédelé stef | 07-06-09

De commentaren zijn gesloten.