Beernem

07-05-09

Winnaars van de Buitenspeeldag krijgen hun prijzen

Op initiatief van jongeren-tv-zender Nickolodeon nam ook de gemeente Beernem het initiatief om in te tekenen voor ‘buitenspeeldag 09’.Het doel van de actie is het promoten van het buiten spelen en sporten op speelterreinen, in bossen, in tuinen, wijken en in verkeersveilige straten.

Het gemeentebestuur is van oordeel dat de Beernemse kinderen veilig moeten kunnen buiten spelen en legt hiervoor vier accenten. “Inderdaad”, stelt schepen Jos Spyré. “Vooreerst willen we een voortdurend nazicht en het uitbouwen van de Beernemse gemeentelijke speelterreinen in Oedelem, Beernem, St.-Joris en Oostveld. Vervolgens willen we de speelstraten promoten. De jeugddienst stelt hiervoor spelkoffers ter beschikking. Een derde accent is het skatepark nabij de sporthal van Oedelem. Dit wordt de ontmoetingsstek voor de Beernemse tieners en jongeren. Ten slotte promoten we het speelbos in het provinciaal domein Buslkampveld.

speelJeugddienst

Het forum van de Beernemse buitenspeeldag lag bij de kinderen zelf.Buiten spelen was de boodschap! “De jeugddienst trok op 1 april gedurende de namiddag met fototoestel en 400 frisbees op pad om die uit te delen aan spelende kinderen. Uit de ruim 70 speellocaties werden drie winnende foto’s geselecteerd, namelijk twee pakketten volkssporten en een namiddag een springkasteel ter beschikking krijgen. Proficiat aan alle spelende kinderen, alsook aan de ouders voor het vertrouwen en de ondersteuning en…zeker een dikke proficiat aan de winnaars van Buitenspeeldag ’09. Op naar de volgende editie”, aldus de schepen.

18:18 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.