Beernem

07-05-09

Uniek project bij renovatie speelplaatsen VBS Sint-Joris

Directeur Frank Van Paemel van de VBS Sint-Joris mag terecht trots terugblikken op de realisatie van hetgeen de ouders van leerlingen en de leerkrachten voor mekaar hebben gekregen. De oude speelplaatsinfrastructuur heeft plaats gemaakt voor een modern opgevatte accommodatie, waarbij een gedeelte werd overdekt en een moderne sanitaire ruimte werd uitgebouwd.

Frank Van Paemel kreeg in januari 2003 van de onderwijsinspectie te horen dat er één urinoir te weinig was, in evenredigheid met het aantal ingeschreven jongens. Langzaam aan rijpte het idee om een nieuwe sanitaire blok te voorzien en de speelplaats een moderner aanzien mee te geven. “Na uren vergaderen met ouders en leerkrachten besloten we in juni 2008, onder de deskundige leiding van architect Pieter Croene, ouder van drie kinderen die bij ons school lopen, de werken te starten”, vertelt Frank Van Paemel. “In een eerste fase werd al wat bestond afgebroken. Tijdens het groot verlof plaatsten we de regenwaterputten van elk 15.000 liter. Met dit regenwater spoelen we de toiletten door. Naar het einde van het groot verlof kreeg de ruwbouw van de nieuwe toiletten een duidelijker vorm en één van de twee speelplaatsen was speelklaar geraakt”, aldus Frank Van Paemel, die op het onderwijzend personeel kon rekenen om alles op te kuisen.

vbsInhuldiging

In september kreeg de aannemer het voor elkaar de tweede speelplaats aan te leggen. “Begin november werd het dak op het nieuwe toilettencomplex geplaatst. Iedereen offerde zijn vrije zaterdagen, lange avonden en verlofdagen op om de vier nieuwe toiletblokken af te werken”, vervolgt Frank Van Paemel, die kon rekenen op buurman en ere-directeur Mr. Coucke, die instond voor het aperitief vooraleer de vrouwelijke schoolteamleden een warme maaltijd opdienden. “Op woensdag 8 en donderdag 9 april werd dan uiteindelijk een nieuwe overdekte speelplaats neergepoot. Die speelplaats staat werkelijk op 1 dragende poot, wat als minder hinderlijk voor de spelende kinderen overkomt. Op 26 april jongstleden werden de speelplaatsen en toiletten ingehuldigd. Een aperitiefje onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Beernem sloot deze bouwperiode af”, aldus Frank Van Paemel die toch even enkele mensen wil in de bloemetjes zetten.

“Dit fantastisch resultaat werd bekomen door de samenwerking van een sublieme groep mensen, zoals alle schoolteamleden en in het bijzonder de kernwerkgroepleden zijnde Marc Moutton, Peter Debaets, Dirk Tant, Denis Schelstraete, Nico Dewitte, Dries Croene, Johnny Serlet, Maikel Zutterman, Bart Braeckeveldt, Kurt Demilde, Dirk De Duytsche, Ingo De Baere, Pieter Croene en onze buurman meester Coucke. In naam van de kinderen, ouders en schoolteamleden wil ik hen van harte bedanken”. Na afloop kreeg iedereen een mooi fotoboek overhandigd.

12:42 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.