Beernem

07-05-09

Gemeente koopt pand in Bloemendalestraat

Als laatste punt van de agenda van de gemeenteraad stond de aankoop van het pand Bloemendalestraat 130 vermeld. Hiermee hoopt het gemeentebestuur haar diensten naar de toekomst te kunnen uitbreiden en dit pand om te bouwen tot kantoorruimten.

Met de realisatie van de aankoop van dit pand wil burgemeester Johan De Rycke meer ruimte creëren voor de gemeentelijke administratie. “Dit pand wordt te koop gesteld. Het paalt achteraan het gemeentelijk domein en is ook toegankelijk vanaf de nieuwe parking van het Ontmoetingscentrum De Kleine Beer. We waren al anderhalf jaar op zoek naar een geschikt pand in de buurt van het gemeentehuis. Met de aankoop van dit gebouw waarborgen we het verder behoud van de clustering van de centrale gemeentediensten in de toekomst. Na de renovatie van het gemeentehuis, nu zo’n negen jaar geleden, stellen we vast dat onze gemeentelijke administratie opnieuw te krap gehuisvest is. Dit komt door het steeds groeiende takenpakket”, aldus burgemeester Johan De Rycke.

Prijs

Het pand, waarvoor de gemeente zo’n 260.000 euro op tafel moet leggen, kan zonder grote kosten worden omgevormd tot kantoorruimte. “We kunnen een veilige doorsteek voor fietsers en voetgangers realiseren tussen de Bloemendalestraat en de parking van De Kleine Beer”, aldus Johan De Rycke. Dit huis behoorde toe aan bakker René Neetje Declercq, die zo’n 75 jaar geleden in dit huis met een bakkerij startte. De man begon in 1952 met de verkoop van zelf bereide ijsjes, waarna de zaak uitgroeide tot één van de meest florerende kruidenierszaken. Bakker Neetje overleed in 1994, maar zijn vrouw Maria Debouver bleef tot voor kort het pand bewonen.

12:35 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.