Beernem

27-04-09

Stem op Jackobond

Na JackoBond's geweldige prestatie op 17 april in Zo is er maar één, groeide bij Sarah D'Haeninck en Lien De Ruyck het idee om Riet Muylaert wat meer in de schijnwerpers te plaatsen.

"We zetten een kleine campagne op poten, die al snel positief 'uit de hand liep'. We probeerden met heel eenvoudige middelen, het 'Fata morgana'gevoel op te roepen bij de mensen in Beernem, Oedelem, Sint-Joris en omstreken. We ontwierpen affiches, flyers, enz.. en probeerden via Facebook (het nieuwe medium) zoveel mogelijk mensen op te roepen om ons te helpen", aldus Lien De Ruyck.

"Via het e-mailadres united.for.riet@gmail.com kregen we al gauw een massa vrijwilligers bij elkaar om ons te helpen... Zij kwamen niet alleen uit Beernem, maar evengoed uit Oostende, Wijnegem, Zulte, Kortrijk en noem maar op. Riet's tv-avontuur begon stilaan te leven én te bewegen in Beernem. Er wordt over gepraat bij de bakker, mensen spraken Sarah en mij aan over de volgende stappen in onze campagne, enzovoort. Het was dan ook spannend afwachten vorige vrijdag, toen ze uiteindelijk nog héél nipt naar de tweede halve finale door kon zetten", weet Lien De Ruyck. "Zondagvoormiddag probeerden we dan ook iets éxtra voor elkaar te krijgen, om de inwoners van Beernem en omstreken nog wat meer warm te maken voor Riet. Tijdens het gratis ontbijt van de chiro (Olé Pistolé), zorgde niet alleen Arne Vanhaecke voor het nodige entertainement, maar zong ook Riet even met hem mee. Ze brachten een duetversie van Arne's lied 'Luisje' en 'United for Riet', het campagnelied van Arne & Bastien, twee mede-kandidaten uit Zo is er maar één!".

"Ook deze week plannen wij nog enkele acties. Zo rijden we woensdagavond (van 18u tot 21u) en vrijdagnamiddag (van 13u tot 15u) met een 'United for Riet' omgetoverde carnavalskar rond door Beernem, Sint-Joris, Oedelem en ver daarbuiten. Riet's liedjes en onze warme oproepen zullen urenlang door de boxen klinken! Zelfs de Beernemse beer zal ons vergezellen! Daarnaast worden nog hele grote affiches, bordjes, enz. langs de kant van de weg geplaatst... en proberen we zoveel mogelijk mensen persoonlijk aan te spreken".

Meer informatie over JackoBond is te vinden op www.jackobond.be of www.zoisermaareen.be

13:28 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Oef, het is gelukt !
Zo tof van alle mensen uit Beernem !!!

Groetjes van iemand uit Zaventem

Gepost door: Ingrid | 09-05-09

De commentaren zijn gesloten.