Beernem

21-03-09

Seniorenhuizen worden gerenoveerd in Oedelem

Midden de jaren zestig werden door de COO in Oedelem een achttal seniorenwoningen gebouwd in de Herfststraat. Inmiddels zijn deze woningen, die in 1976 overgedragen werden aan het OCMW Beernem, aan renovatie toe. Burgemeester Johan De Rycke en Luc Goutry, voorzitter van het OCMW, gaven de eerste twee gerenoveerde woningen vrij.

Bij de start van de nieuwe legislatuur in 2007 werd meteen geopteerd om in het op te maken financiële meerjarenplan 2008-2013, de sanering van deze woningen te voorzien als een absoluut prioritair beleidspunt. “Dit was ondertussen echt wel noodzakelijk geworden”, zegt Luc Goutry. “Deze woningen vertoonden heel wat mankementen. Zo was er geen centrale verwarming, geen isolatie, de ramen bestonden nog uit enkel glas, een beperkt en niet aangepast sanitair, barsten in de buitenmuren, geen keukencomfort, buitenramen en voetpaden in zeer slechte staat”, somt Luc Goutry allerlei gebreken op.

Sanering

huizenHet OCMW ging verhaal halen bij het gemeentebestuur, dat akkoord ging met de sanering van deze woningen. “Na overleg met het gemeentebestuur, werd via een raadsbeslissing in augustus 2007 een principiële goedkeuring gegeven voor grondige sanering van de acht seniorenwoningen”, vervolgt Luc Goutry. “Architect Pieter Croene van het architectenburo Archus werd aangesteld om de aanbestedingsdossiers op te maken. Na de noodzakelijke administratieve procedures konden de werken in 2008 in een eerste fase worden aangevat. Thans kunnen de eerste twee woningen bijna opgeleverd worden. In een eerste fase kunnen vier woningen ineens worden gesaneerd. De werken zijn ondertussen reeds aangevat. De kostprijs voor de verbouwing van een woning wordt geraamd op 98.000 euro, te financieren met eigen opgespaarde middelen, die in afspraak met het gemeentebestuur kunnen aangewend worden en met een lening voor het gehele project tot beloop van 635.000 euro”, geeft Luc Goutry nog enkele cijfers mee.

10:25 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.