Beernem

20-03-09

Gipsverband verbrandt arm van Sylvie De Cock

Het zal je maar overkomen. Je trekt naar het ziekenhuis voor een onschuldige medische ingreep en je belandt in een ware hel vol pijn. Dat overkwam Sylvie De Cock, die samen met haar man Angelo het restaurant ’t Zwarte Veld in Oedelem uitbaat. Gedurende tien dagen nam de vrouw zo’n zeven pijnstillers per dag om de pijn bij de ernstige brandwonden, wellicht veroorzaakt door het gipsverband, af te zwakken.

Enkele weken geleden trok Sylvie De Cock naar het AZ Sint-Lucas in Assebroek om een polscyste operatief weg te nemen. Dagelijks worden dergelijke operaties uitgevoerd. Uit voorzorg werd haar arm na de ingreep in een gipsverband gestoken. “Toen ik ontwaakte voelde ik echter een brandend gevoel in mijn huid onder het verband”, legt Sylvie De Cock uit. “Na enkele uren kon ik het niet meer uithouden van de pijn. Het was voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik een gipsverband droeg. Ten einde raad belde ik naar vrienden en familieleden om inlichtingen in te winnen. Dat kon toch niet normaal zijn. Toen ik naar het ziekenhuis belde, kreeg ik als antwoord dat ik de pijnen moest verbijten en dat het wel over zou gaan. Mijn man zocht zelfs op internet naar een verklaring, maar hij vond niets. Mijn vriendin, die verpleegster is, vermoedde dat het gips een chemische reactie veroorzaakte, die mijn huid verbrandde”, aldus Sylvie De Cock, die ondertussen heel wat beter is, maar nog een verband draagt. Een kleine bloedvlek die doorheen het verband priemt, toont aan dat het nog niet helemaal voorbij is.

Pijnstillers

gipsVoor de uitbating van de zaak werd extra personeel ingeschakeld. “Neen werken, daar kwam ik niet aan toe”, vervolgt Sylvie De Cock. “Tevens moest ik opvang voor de kinderen zoeken, want gedurende tien dagen bleef de pijn onhoudbaar. Per dag slikte ik zeven pijnstillers en probeerde zoveel mogelijk te slapen om de pijn niet te voelen. Pas toen men na tien dagen het gipsverband verwijderde, zagen we een etterende brandwonde van tien centimeter lang. Mijn huid was verbrand tot in de derde graad en de randen van de wonde kleurden al zwart. Mijn dokter kon gewoon geen verklaring geven voor deze toestand, want zoiets had hij nooit eerder gezien”, vertelt Sylvie De Cock.

Littekens

Sylvie De Cock vreest dat ze er blijvende littekens zal aan overhouden. “Ik vraag me af wie dat allemaal zal betalen, de pijnstillers, de brandwondenzalf, de verbanden, het werkverlet en de bijkomende medische kosten? Het ziekenhuis of de dokter verwijten we niets, maar we willen wel alles terugbetaald krijgen. Een verklaring waarom mijn huid begon te branden door het gips hebben we nog niet gekregen”, aldus Sylvie.
De dokter die in het AZ Sint-Lucas de ingreep deed, onderzoekt wat er is fout gelopen, maar kan geen commentaar geven uit respect voor de relatie tussen arts en patiënt.

Foto:Sylvie De Cock, hier met haar kinderen Ilany en Tiamo, heeft heel wat pijn moeten verbijten.

14:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.